1. | | | 1-3 éves gyermekek komplex táplálkozási vizsgálata
|
2. | | | Az 1-es típusú (gyermekkori) cukorbetegség, tünetei és kezelése
|
3. | | | A 2009. évi Óvodai Táplálkozás-egészségügyi Felmérés tapasztalatai a tápanyag kiszabatok és óvodavezetői kérdőívek alapján
|
4. | | | A 2015-ös holland élelmiszer-alapú táplálkozási ajánlások
|
5. | | | A 2016. évi, XXXI. nyári olimpiai játékok olimpikonjaival végzett dietetikai szakellátás személyes tapasztalatai
|
6. | | | A 21 tételes Háromfaktoros Evési Kérdőívvel szerzett tapasztalatok fiatal férfiak körében
|
7. | | | 2-es típusú cukorbetegség és ételek
|
8. | | | 4-10 éves gyermekek táplálkozásának és fizikai aktivitásának felmérése : a táplálkozási attitűdökre és a gyermekek fizikai aktivitására vonatkozó eredmények
|
9. | | | 4-10 éves magyar gyermekek tápanyagbeviteli és tápláltsági állapotának felmérése
|
10. | | | 50+: vitaminok, ásványi anyagok : 50 év fölöttiekre szabva
|
11. | | | 8-10 éves gyermekek életmódelemeinek követéses vizsgálata
|
12. | | | Academic stress, hair and saliva cortisol, and their relationship with body mass index and fat percentage in first year medical students
|
13. | | | Adatok a szelén hatásmechanizmusának megítéléséhez
|
14. | | | Az agyi érelmeszesedés kialakulása, a megelőzés és a kezelés lehetőségei
|
15. | | | Agyvédő táplálkozás : a kognitív hanyatlás, a demencia, az Alzheimer-kór és a memóriazavarok prevenciója táplálkozással
|
16. | | | Ajánlások a hazai élelmezés- és táplálkozáspolitika kialakításához
|
17. | | | Ajánlások és realitások a diabétesz étrendi kezelésében
|
18. | | | Az akcelerációk okai
|
19. | | | Az aktív idősek étkezése és kognitív funkciója
|
20. | | | Az alacsony fehérjebevitel szerepe
|
21. | | | Az alacsony FODMAP étrend adaptációja funkcionális gastrointestinalis és gyulladásos bélbetegségben szenvedő diabetesesek táplálkozásterápiájában
|
22. | | | Az alapellátásból kórházba került betegek körében végzett tápláltsági állapotszűrés eredményei
|
23. | | | Az alfa-linolénsav jelentősége a gyermekkori elhízáshoz társuló fokozott kardiovaszkuláris kockázat csökkentésében
|
24. | | | Alkalizáló táplálékkiegészítő csökkenti a fájdalmat rheumatoid arthritisben : bevezető tanulmány
|
25. | | | Alkoholfüggők táplálkozási szokásainak felmérése
|
26. | | | Almafajták hatása a probiotikus baktériumok mennyiségi változására
|
27. | | | Alternatív iskola, alternatív étkezés - vegetáriánus és vegán ételsorok tápanyag vizsgálata Pest megyében
|
28. | | | Az alternatív táplálkozási formák helye és szerepe az iskolai közétkeztetésben : 2. r.
|
29. | | | Alultáplált betegek preoperatív táplálásterápiája : esettanulmánnyal
|
30. | | | Alultáplált és normál testtömegű betegek táplálási problémái diabétesz mellituszban
|
31. | | | Az alultápláltság leküzdése az egészségügyi ellátás sikere lehet a XXI. században
|
32. | | | Alvászavar és táplálkozás : a rossz táplálkozási szokásokból eredő alvási problémák
|
33. | | | Az Alzheimer-kór mint világméretű népbetegség
|
34. | | | Amatőr és profi versenykerékpárosok táplálkozása és tápláltsági állapotának mérése felkészülési és versenyidőszakban
|
35. | | | Amerikai Táplálkozási Ajánlás 2015-2020 : rövid ismertetés
|
36. | | | Aminosavak az egészséges táplálkozásban
|
37. | | | Amit a fehérjeszegény étrendről tudni kell...
|
38. | | | Amit a fehérjeszegény étrendről tudni kell... : [1. r.]
|
39. | | | Amit a fehérjeszegény étrendről tudni kell... : 2. r., Fehérjetáblázat
|
40. | | | Az anyai táplálkozás szerepe a gyermek obesitásának kialakulásában
|
41. | | | Az anyai étrend optimalizálása a csecsemő allergia-prevenció érdekében
|
42. | | | Aranyérbetegség - civilizált létünk hozománya : nem kell, hogy így legyen!
|
43. | | | Az atherosclerosis megelőzése Lengyelországban
|
44. | | | Babérlevél tanoda - táplálkozási ismeretek oktatása a gyakorlaton keresztül
|
45. | | | Befolyásolják-e életmódbeli tényezők a VEGF-gátló kezelés eredményességét nedves AMD-ben szenvedő betegeknél?
|
46. | | | A Belügyminisztérium egészségügyi szakmai irányelve a metabolikus szindróma dietoterápiájáról
|
47. | | | Beszámoló a "Kémia és táplálkozás" című ankétról
|
48. | | | Beszámoló a Magyar Táplálkozástudományi Társaság XXIV. Vándorgyűléséről
|
49. | | | Beszámoló a Magyar Táplálkozástudományi Társaság XXV. Vándorgyűléséről : Szolnok, 2000. szeptember 7-9.
|
50. | | | Beszámoló a Nemzetközi Táplálkozási Konferenciáról : FAO/WHO : Róma, 1992. dec. 5-11.
|