Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=117767
MOB:2015/4
Szerzők:Lelovics Zsuzsanna
Tárgyszavak:DEMENTIA; ALZHEIMER-KÓR; TÁPLÁLKOZÁS; PREVENCIÓ
Folyóirat:Gyógyszertári Practicum Novum - 2015. 19. évf. 3-4. sz.


  Agyvédő táplálkozás : a kognitív hanyatlás, a demencia, az Alzheimer-kór és a memóriazavarok prevenciója táplálkozással / Lelovics Zsuzsanna
  Bibliogr.: p. 12. - Abstr. hun.
  In: Gyógyszertári Practicum Novum. - ISSN 1789-9478. - 2015. 19. évf. 3-4. sz., p. 10-13. : ill.


Ma már szinte köztudott, hogy a rejtvényfejtés és az elmetornáztató tevékenységek ún. "agybarát" tevékenységek, azonban emellett célszerű táplálkozással is ügyelni a memóriára. Többek között az Alzheimer-kór táplálkozási prevenciója elsősorban egészséges táplálkozást jelent, attól nem sokban különbözik, azonban még ezeket az alapelveket is hajlamosabbak az emberek elfelejteni, s előbb fordulnak ismeretlen eredetű, adott esetben kétes hatóanyag-tartalmú készítményekhez. Az emberi agy tömege 1,0-1,5 kg, mégis a szervezetbe bevitt összenergia kb. 20%-ából "gondolkodik."