Agyvédő táplálkozás : a kognitív hanyatlás, a demencia, az Alzheimer-kór és a memóriazavarok prevenciója táplálkozással / Lelovics Zsuzsanna
Bibliogr.: p. 12. - Abstr. hun.
In: Gyógyszertári Practicum Novum. - ISSN 1789-9478. - 2015. 19. évf. 3-4. sz., p. 10-13. : ill.
Ma már szinte köztudott, hogy a rejtvényfejtés és az elmetornáztató tevékenységek ún. "agybarát" tevékenységek, azonban emellett célszerű táplálkozással is ügyelni a memóriára. Többek között az Alzheimer-kór táplálkozási prevenciója elsősorban egészséges táplálkozást jelent, attól nem sokban különbözik, azonban még ezeket az alapelveket is hajlamosabbak az emberek elfelejteni, s előbb fordulnak ismeretlen eredetű, adott esetben kétes hatóanyag-tartalmú készítményekhez. Az emberi agy tömege 1,0-1,5 kg, mégis a szervezetbe bevitt összenergia kb. 20%-ából "gondolkodik."