Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  

Figler Mďż˝ria - Kapcsolódó tételek

<< 1 2 3 >>

1.  1-es típusú cukorbetegek mesterséges édesítőszer-fogyasztási szokásainak vizsgálata
2.  Amatőr hosszútávfutók folyadékfogyasztásának vizsgálata a dehidratáció tükrében
3.  A bogyós gyümölcsökből készült készítmények Rezveratrol-, rutin- és kvercetintartalmának meghatározása
4.  A borok oleanolsav-tartalmának analitikai vizsgálata
5.  A Crohn-betegek dietoterápiája
6.  Crohn-betegek táplálkozási szokásai
7.  Csipkebogyóteák C-vitamin-tartalmának mérése különböző elkészítési módszerekkel
8.  Csökkentett szénhidráttartalmú termékek beltartalmi értékeinek és népszerűségének vizsgálata
9.  A daganatos betegségek diétás kezelése
10.  A demencia és az Alzheimer-kór prevenciós lehetőségei dietoterápia és egészséges életmód alkalmazásával
11.  A diabeteses betegekben fellépő funkcionális gasztroenterológiai problémák és kezelésük
12.  A diabétesz edukációjának és az anyagcsere-állapotnak az összefüggései
13.  A dietetikusi hivatás értékelése az egyetemi hallgató és a gyakorló szakember oldaláról
14.  E3 - Energia-egyensúly Egészségprogram Egyetemistáknak : 2. r.
15.  Az egészségértés és dietetikai tanácsadás vizsgálata szív- és érrendszeri betegségben szenvedők körében
16.  Egészségértés-és életminőség mérése és a gluténmentes gabonák ismerete cöliákiás egyének körében
17.  "E-Harmónia" prevenciós program, fókuszban az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás
18.  Az "E-Harmónia" prevenciós program tápláltsági állapottal és táplálkozással kapcsolatos eredményei
19.  Az elmúlt évek jogszabályi változásainak hatása a szociális intézményekben élők tápláltsági állapotára
20.  Energiaszegény diétákkal végzett fogyókúrák összehasonlító vizsgálata a testösszetétel változásaira elhízottakban
21.  Az epebetegségek és kezelésük
22.  Fekélyes vastagbélgyulladásban szenvedő betegek táplálkozási szokásai
23.  A fenntartható fejlődés és táplálkozásunk összefüggései : 1. r.
24.  A fenntartható fejlődés és táplálkozásunk összefüggései : 2. r.
25.  Fitokemikáliák jelentősége a sporttáplálkozásban
26.  Fizikai aktivitás mértékének vizsgálata a magyarországi munkavállalók körében egy európai keresztmetszeti vizsgálat alapján
27.  Flavonoidtartalmú étrend-kiegészítő fogyasztásának szubjektív hatása az egészségmutatókra
28.  Fogyni vágyók élelmiszer-választási attitűdjei
29.  A folsavszupplementáció helyzete Európában és Magyarországon
30.  Folyadék- és káliumvesztéssel járó állapotok
31.  Funkcionális emésztési zavarok
32.  Gasztroezofageális refluxban szenvedő betegek táplálkozásának és életminőségének vizsgálata
33.  A gasztroparézis tüneteinek vizsgálata felnőtt cukorbetegeknél
34.  A gyomor-bélrendszer nyálkahártya integritását meghatározó genetikai és környezeti faktorok: Leiden mutáció és retinoidok
35.  Gyulladásos bélbetegek mikrotápanyag-bevitele és -pótlása
36.  A görög és a magyar gyermekek táplálkozási szokásainak összehasonlító vizsgálata
37.  A görög és magyar gyermekek táplálkozási szokásainak összehasonlítása
38.  Hevítetlen és hevített napraforgó étolaj karcinogenezisben betöltött szerepének vizsgálata állatkísérletes tesztrendszerben
39.  Homoktövis-készítmények C-vitamin-tartalmának vizsgálata
40.  A hypokalaemia jelentősége a cardiológiai kórképekben
41.  A háziorvos és a dietetikus együttműködési lehetőségei a praxisban
42.  Az időben korlátozott energia- és tápanyagbevitellel járó étrendek élettani hatásai és szerepük egyes krónikus megbetegedésekben : böjtök a 21. században
43.  Az idősek tápláltsági állapotának meghatározása a családorvosi praxisban
44.  Az időskori alultápláltság előfordulása a családorvosi gyakorlatban
45.  Időskorúak táplálkozási szokásai az egyedüllét függvényében
46.  Az időskorúak táplálkozási szokásai hazánkban
47.  Az intézményi táplálás színvonala, mint a betegelégedettség-mérés része
48.  A kapszaicin egészséges emberben gyorsítja a gyomor kiürülését
49.  Kereskedelmi forgalomban kapható citrusfélék és leveik C-vitamin-tartalmának változása különböző tárolási módok során
50.  Ketosavakkal kiegészített fehérjeszegény diéta hatásának vizsgálata krónikus veseelégtelenségben szenvedő betegeken

  Mind kijelölve:         



<< 1 2 3 >>