A fenntartható fejlődés és táplálkozásunk összefüggései : 2. r. / Vágási Anna [et al.]
Bibliogr.: p.15. - Abstr. hun.
In: Új Diéta. - ISSN 1587-169X. - 2019. 28. évf. 2-3. sz., p. 13-16. : ill.
Az Új Diéta 2019. évi I. számában megjelent cikk első részében tárgyaltuk a fenntartható fejlődés fogalmát és azt, hogy miért fontos ezzel foglalkoznunk. Vizsgálatunk a fiatal generáció fenntartható fejlődéshez való hozzáállását mérte fel, online kérdőív formájában. A korábban közölt eredményekből kiderült, hogy a kitöltők nagy része elsődlegesen az árat tartja szem előtt vásárlás során, a környezetbarát termékek iránt kicsi az érdeklődés. Sokan igyekeznek azonban a nejlonzacskók visszautasításával fenntarthatóbbá tenni a vásárlásukat. Néhányan pedig növényi alapú táplálkozással próbálják óvni a környezetünk.