1. | | | Ajánlás a részletes szakmai sztenderdhez
|
2. | | | Az antropometriás mérőmódszerek technikája
|
3. | | | Csillagfürt - hogyan kerül az élelmiszereinkbe?
|
4. | | | Dietetikusok szerepe a közösségi média különböző felületein
|
5. | | | Dietetikusok szerepe az alapellátásban, avagy mi dolgunk lehet a háziorvosokkal : miért volna fontos az együttműködés?
|
6. | | | Diétás nénétől a diplomáig : fejezetek a dietetikusképzés történetéből
|
7. | | | A dysphagia táplálásterápiája stroke-betegek esetében - 2021
|
8. | | | Egy sportolók által kedvelt étrend-kiegészítő, a béta-alanin hatásmechanizmusának ismertetése és jelentősége a teljesítményfokozás szempontjából
|
9. | | | Az Egységes Diétás Rendszer története és változásai a mai magyar kórházakban
|
10. | | | Az egészséges csecsemők és kisdedek táplálására vonatkozó ajánlások gyermekorvosi és védőnői közvetitésének, valamint az anyák általi követhetőségének kérdőíves vizsgálata
|
11. | | | Az egészséges csecsemők és kisdedek táplálására vonatkozó ajánlások gyermekorvosi és védőnői közvetítésének, valamint az anyák általi követhetőségének kérdőíves vizsgálata
|
12. | | | Enteralis táplálás, mint életfenntartó/életmentő terápia megvalósulása a 65 éves, vagy a feletti életkorú betegek otthonában
|
13. | | | Felsőoktatásban résztvevő fiatalok tápláltsági állapotának és táplákozási szokásainak vizsgálata
|
14. | | | A feniltiokarbamid érzékenység összefüggései a testösszetétellel, valamint a kávé- és teafogyasztással
|
15. | | | Gyermekek folyadékfogyasztási szokásainak és a folyadékkal felvett energiamennyiségének vizsgálata
|
16. | | | Idősek tápláltsági állapotának és élelmiszerfogyasztási gyakoriságának felmérése
|
17. | | | Az időskori hidratációs állapot felmérése szociális otthonokban
|
18. | | | Az időskori táplálkozás fontosságáról, szerepéről
|
19. | | | Idült veseelégtelenség
|
20. | | | Az inulin, egy sokoldalú élelmi rost
|
21. | | | Az izraeli Dietetikai Szövetség ajánlásának magyar adaptációja: a kritikus állapotú, gépi lélegeztetett betegek táplálásáról a COVID-19 világjárvány alatt
|
22. | | | Az Izraeli Dietetikai Szövetség ajánlásának magyar adaptációja: a kritikus állapotú, gépi lélegeztetett betegek táplálásáról a COVID-19-világjárvány alatt Táplálási Ajánlások Dietetikusok részére :...
|
23. | | | A ketogén diéta hatásmechanizmusa epilepsziában és a további, dietetikai szempontú kutatások lehetséges irányvonalai
|
24. | | | Kisgyermekek egészséges táplálkozásra nevelése gyermekmesék segítségével : 1. r., Mesés táplálkozási elemek
|
25. | | | Kisgyermekek egészséges táplálkozásra nevelése gyermekmesék segítségével : 2. r., Egészségnevelő projektek áttekintése
|
26. | | | Kockázati tényezők előfordulása fiatalkori akut myocardialis infarctus miatt kezelt szülőkben és utódaikban
|
27. | | | A Komárom-Esztergom megyében élő szülők befolyása a kisiskolás gyermekek táplálkozási szokásaira az Okostányér ismeretének tükrében
|
28. | | | Krónikus légzőszervi betegek tápláltsági állapotának vizsgálata - klinikai megfigyelések
|
29. | | | A kórházi étrend hazai helyzete és a tápszeres kiegészítés jelentősége a betegellátásban
|
30. | | | A közép-kelet-európai országok táplálkozási szokásainak, valamint a lakosság kalcium- és D-vitamin-felvételének összehasonlító vizsgálata
|
31. | | | Magas vérnyomásos betegek táplálkozási szokásainak és attitűdjének vizsgálata
|
32. | | | A magyar és az osztrák lakosság tápanyagfelvételi értékeinek összehasonlító vizsgálata
|
33. | | | A magyar és osztrák lakosság étkezési szokásainak összehasonlító bemutatása
|
34. | | | A metilglioxál metabolizmus szerepe 2-es típusú cukorbetegségben és szövődményeiben
|
35. | | | Mit tegyünk, mit együnk a "maradj otthon" időszak alatt?
|
36. | | | Oktatás és dietetika külföldön
|
37. | | | A propolisz jellemzői és felhasználási lehetőségei
|
38. | | | Pápai Páriz Ferenc életműve a táplálkozástudomány és a dietetika nézőpontjából
|
39. | | | Szarvashús az étrendünkben
|
40. | | | TANTUdSZ iskolai kortárs egészségfejlesztési program folyadékfogyasztás témában : 1. [r.], A kortársoktatás elég-e(dettsége)? Egy hazai kutatás tanulságai
|
41. | | | TANTUdSZ iskolai kortárs egészségfejlesztési program folyadékfogyasztás témában : 2. [r.], A kortársoktatás elég-e(dettsége)? Egy hazai kutatás tanulságai
|
42. | | | TANTUdSZ iskolai kortárs egészségfejlesztési program folyadékfogyasztás témában : 3. [r.], A kortársoktatás elég-e(dettsége)? Egy hazai kutatás tanulságai
|
43. | | | A tudásszint változása oktatás hatására, valamint a változtatási hajlandóság megítélése középiskolások körében
|
44. | | | Tápláltsági állapot és tápanyag-ellátottság időskorban
|
45. | | | A vegetáriánus szülők hozzáállása 1-3 éves gyermekük táplálásához, s megítélésük különböző társadalmi csoportokban
|
46. | | | A vegetáriánus szülők hozzáállása 1-3 éves gyermekük táplálásához, s megítélésük különböző társadalmi csoportokban
|
47. | | | Vörösszőlő-mag és származékai az egészség szolgálatában
|
48. | | | Általános standard dietetikusok részére
|
49. | | | Új utak a dietetikusok oktatásában
|
50. | | | Új utak a dietetikusok oktatásában
|