| 1. | | | Egyetemisták élelmiszer-fogyasztása az adalékanyag-kitettség becslésének felmérése tükrében
|
| 2. | | | Az E-számok
|
| 3. | | | Az Európai Unió előírásai a géntechnikával módosított élelmiszertermékekkel kapcsolatban
|
| 4. | | | Fejezetek a gyógyszertan köréből
|
| 5. | | | Figyeljünk az élelmiszerek foszfáttartalmára!
|
| 6. | | | Food additives: Sodium benzoate, potassium sorbate, azorubine, and tartrazine modify the expression of NFkB, GADD45a, and MAPK8 genes
|
| 7. | | | Foszfortartalmú adalékanyagok szerepe a vesebetegek étrendjében
|
| 8. | | | Foszfátok élelmiszereinkben: előnyök és kockázatok
|
| 9. | | | Glutaminsav (E 620), nátrium-glutamát (E 621), kálium-glutamát (E 622), kalcium-glutamát (E 623), ammónium-glutamát (E 624) és magnéziumglutamát (E 625) élelmiszer-adalékanyagként való felhasználha...
|
| 10. | | | Húsiparban alkalmazott összetett fűszerkeverékek minősége
|
| 11. | | | Az illatanyag szenzibilizáció különleges expozíciós lehetőségei, az 'ehető' illatok
|
| 12. | | | A korszerű táplálkozás megjelenése : OKOSTÁNYÉR
|
| 13. | | | Lipopolysaccharides in food, food supplements, and probiotics: should we be worried?
|
| 14. | | | Mesterséges eredetű élelmiszer-színezékek molekuláris epidemiológiai és epigenetikai vizsgálata
|
| 15. | | | A mánia és a szárított marhahús kapcsolata: a virsli és a bacon lehet a következő
|
| 16. | | | A nagymértékben feldolgozott élelmiszerek szerepe a nem fertőző betegségek kialakulásában
|
| 17. | | | A nátrium-glutamát egészségre gyakorolt hatásának vizsgálata
|
| 18. | | | A nátrium-glutamát génexpresszióra gyakorolt hatásainak vizsgálata
|
| 19. | | | Növényi adalékanyagok hatásának tanulmányozása liszt sütési tulajdonságaira és pékáruk minőségi mutatóira
|
| 20. | | | Omega-3 zsírsavforrásokkal kiegészített húskészítmények vizsgálata
|
| 21. | | | Probiotikus élelmiszerek
|
| 22. | | | Rosszabb tanulók az édesszájúak?
|
| 23. | | | Rövid összefoglaló a tartrazin (E102) egészségre gyakorolt hatásairól
|
| 24. | | | Szokatlan növényi alapanyagok felhasználása egy baromfihús receptben
|
| 25. | | | Színes étvágy?
|
| 26. | | | Tartósítószerek, adalékanyagok, fűszerek - jobbá teszik az ételt, vagy megkeserítik az életet?
|
| 27. | | | Tájékoztató az élelmiszer adalékanyagokról
|
| 28. | | | Tájékoztató az élelmiszer-adalékanyagokról
|
| 29. | | | A táplálkozás és a gyógyszerészet : az élelmiszer adalékanyagok alkalmazásának előnyei és kockázatai
|
| 30. | | | Tények és tévhitek a titán-dioxidról
|
| 31. | | | Állítások az élelmiszerek csomagolásán : útjelzők a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz
|
| 32. | | | Az édesítőszerek élelmiszerekben történő felhasználásának szabályozása és a szabályozás háttere : 1. r.
|
| 33. | | | Élelmiszer adalékanyagok
|
| 34. | | | Élelmiszer-adalékanyagok
|
| 35. | | | Az élelmiszer-adalékanyagok és biztonságosságuk
|
| 36. | | | Élelmiszerbiztonság : avagy Hazudhat-e a leves a népegészségügyi programban?
|
| 37. | | | Élelmiszerekben felhasznált emulgeálószerek (E471) hatásának vizsgálata a gyulladásos folyamatokban szerepet játszó gének (ALOX12, ALOX5, PTGS2) expressziójára
|
| 38. | | | Az élelmiszerekkel történő foszfátbevitel veszélyei
|
| 39. | | | Élelmiszeriparban használt, mesterséges adalékanyagok molekuláris epidemiológiai és epigenetikai hatásai a metilációs mintázat kialakításáért felelős gének MRNS-expressziója
|