Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=76694
MOB:2006/2
Szerzők:Sohár Pálné
Tárgyszavak:ÉLELMISZER-ADALÉKOK
Folyóirat:Gyógyszerészet - 2005. 49. évf. 12. sz.
[https://mgyt.hu/?s=gy%C3%B3gyszer%C3%A9szet]


  A táplálkozás és a gyógyszerészet : az élelmiszer adalékanyagok alkalmazásának előnyei és kockázatai / Sohár Pálné
  Abstr. hun.
  In: Gyógyszerészet. - ISSN 0017-6036. - 2005. 49. évf. 12. sz., p. 745-750.


Az élelmiszer-adalékanyagok nem véletlenszerűen vagy elkerülhetetlenül jutnak be a táplálékunkba, hanem szándékos hozzáadás révén, az élelmiszer tulajdonságainak kedvezőbbé tétele céljából. Engedélyezésüket részletes toxikológiai vizsgálatok előzik meg annak biztosítására, hogy felhasználásuk ne jelentsen a megengedhetőnél nagyobb kockázatot a fogyasztó egészségére. Az egészségügyi szempontok mellett egyre nagyobb jelentősége van a technológiai szükségesség részletes indoklásának, a felesleges vagy túlzó adalékanyag felhasználás visszaszorításában.