Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=151169
MOB:2019/2
Szerzők:Aiken, Chris
Tárgyszavak:MÁNIÁS ZAVAR; ÉLELMISZER-ADALÉKOK; NITRÁTOK
Folyóirat:Psychiatric & Neurology Times - 2019. 8. évf. 2. sz.


  A mánia és a szárított marhahús kapcsolata: a virsli és a bacon lehet a következő / Chris Aiken
  Bibliogr.: p. 24. - Abstr. hun.
  In: Psychiatric & Neurology Times. - ISSN 2559-9437. - 2019. 8. évf. 2. sz., p. 23-24. : ill.


A nitrát-pácolt húsok növelhetik a mánia kockázatát egy a Molecular Psychiatry c. lapban publikált tanulmány szerint. Ide tartoznak a húsrudak (meat sticks), a szárított marha- és pulykahús (beef, turkey jerky), de a prosciutto nem, mert azt szárazon pácolják, nitrát nélkül.