Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=75764
MOB:2005/2-3
Szerzők:Balaicza Erika
Tárgyszavak:ÉLELMISZER-ADALÉKOK
Folyóirat:Komplementer Medicina - 2004. 8. évf. 4. sz.


  Az E-számok / Balaicza Erika
  Bibliogr.: p. 47. - Abstr. hun., eng.
  In: Komplementer Medicina. - ISSN 1417-6548. - 2004. 8. évf. 4. sz., p. 36-47. : ill.


Az Európai Közösség az 1960-as években fejlesztette ki az élelmiszer-adalékanyagok azonosítására az E-számozási rendszert annak érdekében, hogy a soknyelvű közösségben az élelmiszer-adalékanyagok nevének fordításából adódó problémák és esetleges félreértések elkerülhetők legyenek, s hogy az élelmiszer-adalékanyagok azonosítása és jelölése egyszerűbbé váljon. Nem tekintenek nagy múltra vissza az ételadalékok (azok a bizonyos "E" komponensek), ezért nem is lehetünk teljesen tisztában azzal, milyen hatásaik lehetnek. Az alábbi dolgozat célja semmiképpen sem bizonyos termékek lejáratása vagy az emberek megfélemlítése, hanem tárgyszerű információ adása.