Az E-számok / Balaicza Erika
Bibliogr.: p. 47. - Abstr. hun., eng.
In: Komplementer Medicina. - ISSN 1417-6548. - 2004. 8. évf. 4. sz., p. 36-47. : ill.
Az Európai Közösség az 1960-as években fejlesztette ki az élelmiszer-adalékanyagok azonosítására az E-számozási rendszert annak érdekében, hogy a soknyelvű közösségben az élelmiszer-adalékanyagok nevének fordításából adódó problémák és esetleges félreértések elkerülhetők legyenek, s hogy az élelmiszer-adalékanyagok azonosítása és jelölése egyszerűbbé váljon. Nem tekintenek nagy múltra vissza az ételadalékok (azok a bizonyos "E" komponensek), ezért nem is lehetünk teljesen tisztában azzal, milyen hatásaik lehetnek. Az alábbi dolgozat célja semmiképpen sem bizonyos termékek lejáratása vagy az emberek megfélemlítése, hanem tárgyszerű információ adása.