Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  

Polyďż˝k ďż˝va - Kapcsolódó tételek


1.  Amatőr és profi versenykerékpárosok táplálkozása és tápláltsági állapotának mérése felkészülési és versenyidőszakban
2.  A bogyós gyümölcsökből készült készítmények Rezveratrol-, rutin- és kvercetintartalmának meghatározása
3.  A borok oleanolsav-tartalmának analitikai vizsgálata
4.  Csipkebogyóteák C-vitamin-tartalmának mérése különböző elkészítési módszerekkel
5.  A diabétesz edukációjának és az anyagcsere-állapotnak az összefüggései
6.  Fej-nyaki daganatos betegek tápláltsági állapotának felmérése
7.  Fogyni vágyók élelmiszer-választási attitűdjei
8.  Gasztroezofageális refluxban szenvedő betegek táplálkozásának és életminőségének vizsgálata
9.  A gasztroparézis tüneteinek vizsgálata felnőtt cukorbetegeknél
10.  Gimnáziumi tanulók táplálkozásának és az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismereteinek vizsgálata : 1. r.
11.  A görög és a magyar gyermekek táplálkozási szokásainak összehasonlító vizsgálata
12.  Homoktövis-készítmények C-vitamin-tartalmának vizsgálata
13.  Az időben korlátozott energia- és tápanyagbevitellel járó étrendek élettani hatásai és szerepük egyes krónikus megbetegedésekben : böjtök a 21. században
14.  Kereskedelmi forgalomban kapható citrusfélék és leveik C-vitamin-tartalmának változása különböző tárolási módok során
15.  Kis szénhidráttartalmú diétát folytatók felmérése
16.  Kémiai karcinogének korai hatása a C-MYC, HA-RAS és P53 gének expressziójára
17.  Kézilabdázók antropometriai adatainak és testvíz változásának vizsgálata
18.  Középiskolások folyadékfogyasztásának vizsgálata
19.  Lipidanyagcsere-zavarok elhízott gyermekekben
20.  Magas vérnyomásban szenvedő betegek étrendjének elemzése
21.  A medvehagyma antibakteriális tulajdonságának viszgálata
22.  A mustármag fehérjetartalmának és a fehérje aminosav-összetételének vizsgálata
23.  A nyers tej mikrobiológiai szennyezettsége
24.  Olajos magvak bioaktív összetevőinek kromatográfiás vizsgálata
25.  Az orthorexia nervosa kialakulásának gyakorisága az egészségügyben dolgozók között
26.  A paradicsom káliumtartalma és a zöldpaprika C-vitamin-értékei különböző évszakokban
27.  Prosztatarákkal diagnosztizált betegek egészségmagatartásának vizsgálata
28.  Stevia és xilit hatásának molekuláris epidemiológiai vizsgálata
29.  A stressz indukálta falászavar kialakulásának gyakorisága két tanítási nyelvű gimnáziumba járó diákok között
30.  A stressz levezetésének szokásai egyetemi hallgatók körében
31.  Szklerózis multiplexben szenvedő betegek zsírsavfelvételének vizsgálata
32.  Szoptató anya táplálkozása
33.  Természetes édesítőszerek hatásának vizsgálata
34.  A vegetáriánus táplálkozás hatása várandósság alatt
35.  A vöröshagyma, fokhagyma és medvehagyma antibakteriális tulajdonságainak vizsgálata
36.  Élelmiszerek tárolására, szállítására használt műanyag edények potenciális genotoxikus hatásának vizsgálata
37.  Élelmiszer-ipari adalékanyagok által kiváltott allergiás reakciók
38.  Az étkezési csírák fogyasztási gyakorisága
39.  Étkezési tanácsok syncumart szedő betegek részére
40.  Étrendi tényezők és tápanyagok szerepe rheumatoid arthritisben

  Mind kijelölve: