Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=104897
MOB:2012/4
Szerzők:Szekeresné Szabó Szilvia; Kozma Edina; Polyák Éva; Gubicskóné Kisbenedek Andrea; Figler Mária
Tárgyszavak:CHROMATOGRAPHIA, FOLYADÉK-; NÖVÉNYI OLAJOK
Folyóirat:Új Diéta - 2012. 21. évf. 5-6. sz.
[https://mdosz.hu/uj-dieta/ ]


  Olajos magvak bioaktív összetevőinek kromatográfiás vizsgálata / Szekeresné Szabó Szilvia [et al.]
  Bibliogr.: p. 5. - Abstr. hun.
  In: Új Diéta. - ISSN 1587-169X. - 2012. 21. évf. 5-6. sz., p. 4-5. : ill.


Munkánk során hétféle olajos mag rezveratroltartalmát vizsgáltuk. Erre a leghatékonyabb módszer a HPLC volt. Napjainkban fontos szerepük van a természetes, pozitív élettani hatású hatóanyagoknak. Az elmúlt időszakban az olajos magok számos aktív összetevője bizonyult hatásosnak. Ennek következtében a növényekben található polifenolkomponensek fontos szerepet játszanak a modern táplálkozástudományi kutatásokban. Vizsgálataink során bebizonyosodott, hogy a vizsgált olajos magok rezveratrolt tartalmaznak.