| 1. | | | Adhéziós molekulák és lymphocyta markerek vizsgálata coeliakiás gyermekek vékonybél-nyálkahártyájában
|
| 2. | | | Ajánlás a glutén csecsemők étrendjébe történő bevezetésének idejéről és módjáról
|
| 3. | | | Alternatív fehérjeforrások sütőipari felhasználása
|
| 4. | | | Antiendomysium ellenanyagpozitivitás predictív értéke permanens glutenintoleranciára gyermekek prospectív glutenterhelése alapján
|
| 5. | | | Bélelzáródás gluténtől, avagy mindig gondoljunk a coeliakiára
|
| 6. | | | Bővült a glutén okozta betegségek csoportja : a nem coeliakiás gluténszenzitivitás jelentősége, kezelési lehetőségei
|
| 7. | | | Coeliakia - gluten enteropathia
|
| 8. | | | A coeliakia kihívása napjainkban
|
| 9. | | | A coeliakia napjainkban: a bővülő ismeretek áttekintése
|
| 10. | | | A coeliakia patogenezise és immunhisztológiai jellegzetességei
|
| 11. | | | Coeliakia és a molekuláris genetikai vizsgálatok diagnosztikai jelentősége
|
| 12. | | | A coeliakia-kutatás új iránya: a szöveti transzglutamináz
|
| 13. | | | A coeliakiával társuló myocarditis változatos klinikai
|
| 14. | | | Cöliákia: a beteggondozás dietetikai kihívásai
|
| 15. | | | A dermatitis herpetiformis korszerű diagnosztikája és kezelése
|
| 16. | | | Diabetes és coeliakia, dilemmák a diéta összeállítása kapcsán
|
| 17. | | | Az egészséges, gluténmentes táplálkozás otthon és a közétkeztetésben
|
| 18. | | | Egészségértés-és életminőség mérése és a gluténmentes gabonák ismerete cöliákiás egyének körében
|
| 19. | | | Előrelépések a gluténkimutatási és mennyiségi meghatározási módszerek fejlesztésében
|
| 20. | | | Endomysium-ellenanyag coeliakiás gyermekekben: a gluten-sensitivitas okozta vékonybél-boholyatrophia specifikus serológiai markere
|
| 21. | | | Enyhíthetők-e gluténmentes étrenddel az irritábilis bél szindróma tünetei?
|
| 22. | | | A felnőttkori coeliakia felismerésének lehetősége szűrővizsgálatok alkalmazásával immunológiai szakambulancián jelentkező betegekben
|
| 23. | | | A felnőttkori coeliakiáról 1997-ben
|
| 24. | | | Gabonakeverék alkalmazása a csecsemőkori hozzátáplálásban?
|
| 25. | | | Glutenmentes diétán tünetmentes coeliakiás gyermekek csont ásványianyag-tartalmának vizsgálata
|
| 26. | | | A glutén bevezetése csecsemőkorban: mikor, hogyan és mennyit?
|
| 27. | | | A glutén bevezetésének időpontja és a coeliakia kockázatának kialakulása : új ESPGHAN ajánlás
|
| 28. | | | Glutén kimutatására alkalmas gyorsteszt használata a közétkeztetésben és a vendéglátásban
|
| 29. | | | A glutén és a coeliakia a legújabb ismereteink tükrében
|
| 30. | | | Gluténmentes diéta - az új divat?
|
| 31. | | | Gluténmentes élelmiszerek körének bővítése új hajdinalisztből készített termékekkel
|
| 32. | | | A gluténmentes étrendet követők életmódbeli és étrendi szokásainak vizsgálata
|
| 33. | | | A gluténmentesen táplálkozó fogyasztók életminősége : magyarországi és romániai kérdőíves felmérés eredményei
|
| 34. | | | Gluténmentesen étkező, amatör hosszútávfutók sportolási, folyadékfogyasztási és étrendkiegészítő-használati szokásainak felmérése és a szív autonóm adaptációjának vizsgálata
|
| 35. | | | Gluténszenzitivitás, az új gluténasszociált kórkép
|
| 36. | | | A glutén-érzékenyek terápiájáról
|
| 37. | | | Gluténérzékenység : napjaink "divatos" betegségei : 2. r.
|
| 38. | | | A gluténérzékenység extraintestinalis spektruma
|
| 39. | | | Irritábilis bél szindróma vagy glutén szenzitivitás
|
| 40. | | | Irritábilis bél szindróma vagy glutén szenzitivitás, egy új entitás a glutén asszociált betegségek körében
|
| 41. | | | Klasszikus témák új megvilágításban: a glutén mint speciális élelmiszerbiztonsági és analitikai kihívás
|
| 42. | | | Különböző lencselisztalapú, gluténmentes kekszek fehérjeemészthetőségének in vitro vizsgálata
|
| 43. | | | A lisztérzékeny beteg és diétája
|
| 44. | | | Lisztérzékenyek számára előállított, különleges táplálkozási célra szánt élelmiszerek glutén- és mikotoxin-szennyezettségének vizsgálata
|
| 45. | | | Lisztérzékenység - az egész szervezetet érinti : ismeretlen gének
|
| 46. | | | A lisztérzékenység : gluténmentes étrend
|
| 47. | | | Lisztérzékenység-felmérés Ady Endre szülőföldjén
|
| 48. | | | Miért hat hónapos korban ideális a gluténtartalmú ételek bevezetése a csecsemők étrendjébe?
|
| 49. | | | Nem cöliákiás gluténérzékenység
|
| 50. | | | Nem-coeliakiás gluténszenzitivitás : új glutén-asszociált entitás?
|