Az egészséges, gluténmentes táplálkozás otthon és a közétkeztetésben / Gelencsér Adrienn
Bibliogr.: p. 15. - Abstr. hun.
In: Új Diéta. - ISSN 1587-169X. - 2015. 24. évf. 4. sz., p. 13-15. : ill.
A közétkeztetésben nagy változások következtek be az elmúlt években az egészségmegőrző táplálkozás megvalósításáért, amelynek egyik, alapvető követelménye a rostban gazdag étrend kialakítása. Rostfelvétel szempontjából külön figyelmet érdemel a gluténérzékenység, ugyanis a gyakorlatban a gluténmentesség egyenlővé vált a finomított, gluténmentes lisztek felhasználásával a megfelelő rostok pótlása nélkül. A célkitűzés az, hogy olyan alapanyagokat tudjunk választani, amelyekből finom ételeket lehet készíteni, miközben számottevően növeljük a gluténmentes étrend rosttartalmát. Fontos megismerni ezeknek az alapanyagoknak a felhasználási lehetőségeit, hogy a közétkeztetésben és otthon egyaránt könnyen beilleszthessük őket.