Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  

Élelmiszervizsgálati Közlemények - Kapcsolódó tételek

<< 1 2 3 >>

1.  A 60 éves Élelmiszervizsgálati Közlemények - az elmúlt 30 év tükrében
2.  Az aflatoxinszennyezettség csökkentésének lehetőségei az élelmiszerláncban
3.  Alakfelismerési kutatások néhány eredménye érzékszervi élelmiszer-minősítő módszerek továbbfejlesztéséhez sütőipari termékekre
4.  Alternatív fehérjeforrások sütőipari felhasználása
5.  Az analitikai standard oldatok pontossága és a névleges koncentrációjuk bizonytalansága
6.  Aptamerek - az antitestek lehetséges alternatívái
7.  Arzénnal szennyezett talajon termesztett zöldborsó élelmiszerés takarmánybiztonsági megítélése
8.  Arzénvizsgálatok ivóvízből és élelmiszerekből
9.  Aszpartám édesítőszer élelmiszerekből származó bevitelének becslése és a kockázat értékelése
10.  Baktériumok kommunikációja és annak élelmiszer-tudományi jelentősége
11.  Beszámoló a "Kémia és táplálkozás" című ankétról
12.  A biológiai kontroll alkalmazási lehetőségei élelmiszer eredetű patogén baktériumok gátlására
13.  A borsmenta hatóanyagai mézben
14.  Bél mikrobiotánk táplálkozás-tudományi és élelmiszer-vizsgálati jelentősége
15.  A bél-mikrobióta, a humán mikrokozmosz egészséget befolyásoló eleme - szakirodalmi áttekintés
16.  A búza "sütőipari minőség" fogalmának alakulása a kezdetektől napjainkig a gabonavegyész szemével - akadémiai székfoglaló előadás részletei
17.  A búzaliszt ásványianyag- és fehérjetartalmának változása műtrágyázás hatására
18.  Búzalisztek Fusarium F-2 és T-2 toxin szennyeződésének gyors meghatározása automatizált enzimimmunanalitikai mérőrendszerrel
19.  Clostridium difficile: új élelmiszer-biztonsági veszély?
20.  Csak a legjobbak: hatósági terméktesztek a Szupermenta blogon
21.  Csomagolóanyagok szerves migránsai és a kioldódott vegyületek vizsgálati lehetőségei
22.  A csomagolóanyagok és a csomagolás jelentősége az élelmiszerek mikrobiológiai minőségének megőrzésében
23.  D- és L-aminosavak elválasztása és meghatározása ioncserés oszlopkromatográfiával diasztereomer dipeptid formában
24.  D- és L-aminosavak elválasztása és meghatározása ioncserés-oszlopkromatográfiával diasztereomer dipeptid formában
25.  Diákok kémia-, biológia- és fizikaoktatása élelmiszer-vizsgálati kísérletek segítségével
26.  Egysejtfehérjék beépítése gyulladásos bélbetegek diétájába
27.  Elektronikus orr - az élelmiszervizsgálat sok célra használható új eszköze
28.  Előrejelző mikrobiológiai modellezés, a kvantitatív mikrobiológiai kockázatbecslés eszköze
29.  Előrelépések a gluténkimutatási és mennyiségi meghatározási módszerek fejlesztésében
30.  Az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszere
31.  A feketeköménymag-olaj antimikrobás hatásának vizsgálata Staphylococcus aureus törzseken
32.  A fipronilos tojásbotrány vásárlói magatartásra gyakorolt hatásának vizsgálata Magyarországon
33.  A Fodor József Közegészségügyi Központ Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézete 50 éves működése és feladatai a jövőben
34.  A fogyasztók növényvédőszer-maradékokból származó expozíciójának finomítása : 1. r.
35.  A fogyasztók növényvédőszer-maradékokból származó expozíciójának finomítása, 2. rész
36.  Folyadékkromatográfiás hármas kvadrupol rendszerű tandem tömegspektrometriás (HPLC-MS/MS) módszerek az élelmiszer-vizsgálatokban: kihívások és előnyök
37.  Folyékony élelmiszerminták destruktív minta-előkészítést nem igénylő nyomelem-tartalom meghatározási lehetőségei ICP-MS technikával
38.  Foszfátok élelmiszereinkben: előnyök és kockázatok
39.  A fotoakusztikus spektroszkópia (PAS) alkalmazási lehetősége az élelmiszeripari nyers- és adalékanyagok minősítésében
40.  Friss fogyasztásra szánt zöldség és gyümölcs minősége kötelező vizsgálatának 1994-1995. évi hatósági tapasztalatai
41.  Funkcionális élelmiszerek
42.  A fűszerpaprika mikrobiológiai paramétereinek jogszabályvizsgálata, valamint szerbiai gyakorlati alkalmazása
43.  Genetikailag módosított növények detektálása élelmiszerekben polimeráz láncreakcióval
44.  A glifozát maradékainak jelenléte környezetünkben, és analitikai meghatározásának lehetőségei
45.  A glikémiás index fogalma és in vitro meghatározási lehetőségei
46.  A glikémiás index in vivo meghatározási lehetőségei
47.  Gyorsvizsgálati rendszerek ("test-kit"-ek) hitelesítése
48.  Gyógynövénydrogokból és teakeverékből készült tea flavonoid-tartalmának vizsgálata
49.  A gyógynövény-fogyasztás jellemzői Magyarországon
50.  A gyümölcscukor humánbiológiai jellemzői

  Mind kijelölve:         



<< 1 2 3 >>