Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  

Élelmiszervizsgálati Közlemények - Kapcsolódó tételek

<< 1 2 3 4 >>

1.  A 60 éves Élelmiszervizsgálati Közlemények - az elmúlt 30 év tükrében
2.  Az aflatoxinszennyezettség csökkentésének lehetőségei az élelmiszerláncban
3.  Alakfelismerési kutatások néhány eredménye érzékszervi élelmiszer-minősítő módszerek továbbfejlesztéséhez sütőipari termékekre
4.  Alternatív fehérjeforrások sütőipari felhasználása
5.  Alternatív növényi eredetű fehérjeforrások vizsgálata
6.  Az analitikai standard oldatok pontossága és a névleges koncentrációjuk bizonytalansága
7.  Aptamerek - az antitestek lehetséges alternatívái
8.  Arzénnal szennyezett talajon termesztett zöldborsó élelmiszerés takarmánybiztonsági megítélése
9.  Arzénvizsgálatok ivóvízből és élelmiszerekből
10.  Aszpartám édesítőszer élelmiszerekből származó bevitelének becslése és a kockázat értékelése
11.  Baktériumok kommunikációja és annak élelmiszer-tudományi jelentősége
12.  Beszámoló a "Kémia és táplálkozás" című ankétról
13.  A biológiai kontroll alkalmazási lehetőségei élelmiszer eredetű patogén baktériumok gátlására
14.  A borsmenta hatóanyagai mézben
15.  Bél mikrobiotánk táplálkozás-tudományi és élelmiszer-vizsgálati jelentősége
16.  A bél-mikrobióta, a humán mikrokozmosz egészséget befolyásoló eleme - szakirodalmi áttekintés
17.  A búza "sütőipari minőség" fogalmának alakulása a kezdetektől napjainkig a gabonavegyész szemével - akadémiai székfoglaló előadás részletei
18.  A búzaliszt ásványianyag- és fehérjetartalmának változása műtrágyázás hatására
19.  Búzalisztek Fusarium F-2 és T-2 toxin szennyeződésének gyors meghatározása automatizált enzimimmunanalitikai mérőrendszerrel
20.  Clostridium difficile: új élelmiszer-biztonsági veszély?
21.  Csak a legjobbak: hatósági terméktesztek a Szupermenta blogon
22.  A csomagolással kapcsolatos ismeretek felmérése egy kvantitatív kutatás alapján
23.  Csomagolóanyagok szerves migránsai és a kioldódott vegyületek vizsgálati lehetőségei
24.  A csomagolóanyagok és a csomagolás jelentősége az élelmiszerek mikrobiológiai minőségének megőrzésében
25.  D- és L-aminosavak elválasztása és meghatározása ioncserés oszlopkromatográfiával diasztereomer dipeptid formában
26.  D- és L-aminosavak elválasztása és meghatározása ioncserés-oszlopkromatográfiával diasztereomer dipeptid formában
27.  Diákok kémia-, biológia- és fizikaoktatása élelmiszer-vizsgálati kísérletek segítségével
28.  Egy LC-MS/MS alapú élelmiszervizsgálati módszer nemzetközi szabványosítása: egységesen elfogadott vizsgálati eljárás kidolgozása Alternaria toxinokra
29.  Egyetemi hallgatók élelmiszer-vásárlói magatartásának kvalitatív vizsgálata a COVID-19 idején
30.  Egysejtfehérjék beépítése gyulladásos bélbetegek diétájába
31.  Egészségvédő élelmiszerek iránti attitűdök a táplálkozás és a fizikai aktivitás vonatkozásában
32.  Ehető rovarok élelmiszeripari és takarmányozási célú felhasználásának lehetőségei
33.  Elektronikus orr - az élelmiszervizsgálat sok célra használható új eszköze
34.  Előrejelző mikrobiológiai modellezés, a kvantitatív mikrobiológiai kockázatbecslés eszköze
35.  Előrelépések a gluténkimutatási és mennyiségi meghatározási módszerek fejlesztésében
36.  Az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszere
37.  A feketeköménymag-olaj antimikrobás hatásának vizsgálata Staphylococcus aureus törzseken
38.  A feniltiokarbamid érzékenység összefüggései a testösszetétellel, valamint a kávé- és teafogyasztással
39.  A fipronilos tojásbotrány vásárlói magatartásra gyakorolt hatásának vizsgálata Magyarországon
40.  Flexitariánus étrend - a fenntartható táplálkozás?
41.  A flexitáriánus, vegetáriánus és vegán étrendek összehasonlító elemzése
42.  A Fodor József Közegészségügyi Központ Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézete 50 éves működése és feladatai a jövőben
43.  Fogyasztói élelmiszerhulladék-csökkentési programok Európában
44.  A fogyasztók növényvédőszer-maradékokból származó expozíciójának finomítása : 1. r.
45.  A fogyasztók növényvédőszer-maradékokból származó expozíciójának finomítása, 2. rész
46.  Folyadékkromatográfiás hármas kvadrupol rendszerű tandem tömegspektrometriás (HPLC-MS/MS) módszerek az élelmiszer-vizsgálatokban: kihívások és előnyök
47.  Folyékony élelmiszerminták destruktív minta-előkészítést nem igénylő nyomelem-tartalom meghatározási lehetőségei ICP-MS technikával
48.  Foszfátok élelmiszereinkben: előnyök és kockázatok
49.  A fotoakusztikus spektroszkópia (PAS) alkalmazási lehetősége az élelmiszeripari nyers- és adalékanyagok minősítésében
50.  Friss fogyasztásra szánt zöldség és gyümölcs minősége kötelező vizsgálatának 1994-1995. évi hatósági tapasztalatai

  Mind kijelölve:         



<< 1 2 3 4 >>