Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=109146
MOB:2013/4
Szerzők:Farkas Valér; Dalmadi István
Tárgyszavak:ÉLELMISZERVIZSGÁLAT
Folyóirat:Élelmiszervizsgálati Közlemények - 2013. 59. évf. 4. sz.
[https://eviko.hu/index.php/eviko]


  Elektronikus orr - az élelmiszervizsgálat sok célra használható új eszköze / Farkas Valér, Dalmadi István
  Bibliogr.: p. 180-183. - Abstr. hun., eng.
  In: Élelmiszervizsgálati Közlemények. - ISSN 0422-9576, eISSN 2676-8704. - 2013. 59. évf. 4. sz., p. 171-183.


Napjainkban az élelmiszer-analitika területén egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az egyszerű minta-előkészítést igénylő, gyors és roncsolásmentes vizsgálati módszerek. Az illékony komponensek mérése ilyen módon az ún. elektronikus orral valósítható meg. Jelen cikk bemutatja az elektronikus orr működési elvét, a méréstechnika fejlődésének mérföldköveit és az alkalmazhatósági területeit.