Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  

Lugasi Andrea - Kapcsolódó tételek


1.  Antioxidáns tulajdonságú növényi hatóanyagok : a flavonoidok
2.  A betegségek gyógyítására nem alkalmasak : alternatív terápiák és étrend-kiegészítők a daganatos betegek kezelésében
3.  A bor kultúrtörténete, a borterápia elméleti háttere
4.  Colorectalis tumorban szenvedő betegek tápláltsági állapota és antioxidáns-státusza
5.  Egy újonnan kifejlesztett ürmösbor antioxidáns tulajdonságai
6.  Elhízott egyének lipidjei és lipid peroxidációs paraméterei alacsony erengiájú diéta előtt és után
7.  Az ezüst és ezüstsók toxicitásáról és alkalmazási feltételeiről
8.  A fekete retek hatóanyagú Raphachol epegranulátum hatása cukorbetegek szérum paramétereire
9.  A fekete retek (Raphanus sativus L. var. niger) in vitro antioxidáns és gyökfogó tulajdonságai
10.  A feketeretek-hatóanyagú Raphachol epegranulátum hatása cukorbetegek lipidperoxidációs paramétereire
11.  Fenntartható vendéglátás
12.  Fenntarthatóság a vendéglátásban
13.  Fitoszterinekkel dúsított élelmiszerek: szerepük a szérumkoleszterin-szint csökkentésében, európai közösségi engedélyezésük, piacra kerülésük feltételei
14.  Fitoterápiában jelentős gyógynövények szabadgyökfogó és lipidperoxidációt gátló hatása
15.  Gyulladásos ízületi betegségek és a táplálkozás
16.  Az intenzív édesítőszerek biztonságossága
17.  Kardiovaszkuláris rizikó tényezők tanulmányozása peri- és posztmenopauzában
18.  Magyar vörösborok in vitro antioxidáns tulajdonságai
19.  A magyarországi anyatejminták jódtartalma - reprezentatív felmérés 2006
20.  A máj redox homeostasisának tanulmányozása kísérletes és humán vizsgálatokban
21.  Nem-nutritív bioaktív növényi komponensek: a glükozinolátok étrendi forrásai és táplálkozás-élettani jelentőségük
22.  Növényi élelmiszerek szerepe az egészségmegőrzésben
23.  Országos Táplálkozás- és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 1. [r.], A magyar lakosság tápláltsági állapota
24.  Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 2. [r]., A magyar lakosság energia- és makrotápanyag-bevitele
25.  Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 3. [r.], A magyar lakosság vitaminbevitele
26.  Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 4. [r.], A magyar lakosság makroelem-bevitele
27.  Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 5.[r.], A magyar lakosság mikroelem-bevitele
28.  A Petroselinum crispum (Mill.) Nym. ex A. W. Hill. in vitro antioxidáns hatásának vizsgálata
29.  A redox homeosztázis alakulása bélbetegségekben fekete retektartalmú készítmény hatására
30.  Redox-homeosztázis gyulladásos bélbetegségekben
31.  A sokszínű táplálkozás
32.  STOP SÓ - Nemzeti Sócsökkentő Program
33.  Szabad gyökök és antioxidánsok az élelmiszerekben, szerepük a táplálkozással összefüggő betegségek kialakulásában : Szabadgyök kutatások az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézetben, 1...
34.  Táplálkozási prioritások népegészségügyi jelentősége
35.  A vörösbor cardioprotectiv hatásáról az irodalmi adatok tükrében
36.  A vörösborok feltételezett preventív hatása
37.  Az állatok takarmányozása és az emberek táplálkozása
38.  Az élelmiszer eredetű flavonoidok potenciális egészségvédő hatása = Potentially health-protective effects of flavonoids having food origin
39.  Az élelmiszereink likopintartalmát befolyásoló tényezők és a hazai lakosság likopinbevitele
40.  Az étrend-kiegészítők
41.  Étrend-kiegészítők a hazai piacon: a termékek forgalmazását, összetételét meghatározó jogszabályi előírások
42.  Étrend-kiegészítők a hazai piacon: az összetevők táplálkozás-élettani értékelése, előnyök és kockázatok : az étrend-kiegészítők szerepe a táplálkozásban
43.  Az étrend-kiegészítők kockázati tényezői
44.  Étrend-kiegészítők: szabályozás, összetevők, tudományos értékelés : 1. r.
45.  Étrend-kiegészítők: szabályozás, összetevők, tudományos értékelés : 2. r.
46.  Étrend-kiegészítők összehasonlítva a speciális - gyógyaszati célra szánt - tápszerekkel
47.  Az ökológiai (bio) és konvencionális termesztésű növényi élelmiszerek beltartalmának, táplálkozási értékének összehasonlítása

  Mind kijelölve: