Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  

Pálfi Erzsébet - Kapcsolódó tételek


1.  A 6-18 éves cöliákiás gyermekek tápláltsági állapotának felmérése és összehasonlítása egészséges kontrollcsoporttal
2.  Akut és krónikus sebek gyógyulásának támogatása táplálásterápiával
3.  Alkoholfüggők táplálkozási szokásainak felmérése
4.  Coeliakia - betegség, életforma vagy divatdiéta?
5.  Coeliakia : életforma, vagy divatdiéta?
6.  Cukorpótlókkal és mesterséges édesítőszerekkel készült piskóták érzékszervi vizsgálata
7.  Cöliákia: a beteggondozás dietetikai kihívásai
8.  A dializált beteg étrendje
9.  Dietetika a mindennapokban : a kardiovaszkuláris rizikófaktorokkal élő beteg táplálkozásterápiája
10.  Az Egységes Diétás Rendszer története és változásai a mai magyar kórházakban
11.  Gondolatok a táplálékallergia megelőzéséről és diétájáról
12.  A gyulladásos bélbetegek táplálásterápiájáról szóló 2017-es ESPEN- irányelv összefoglalója
13.  A gyulladásos bélbetegségek étrendjének és táplálásterápiájának aktualitásai
14.  A hazai gyermekek táplálkozási szokásai egy összehasonlító elemzés tükrében
15.  Hogyan kerül a parlagfű az asztalra : dietetikai szempontok parlagfű-allergiában
16.  A kardiovaszkuláris megbetegedések étrendi prevenciója
17.  Kettős vak, placebokontrollált táplálékprovokációs próba placebo- és vérumreceptjeinek fejlesztése zellerallergénnel
18.  Konszenzus a ketogén diéta alkalmazására
19.  Laborparaméterek és testösszetétel összehasonlító vizsgálata reumatoid arthritiszes betegek körében
20.  Malnutríció rizikóját szűrő módszerek alkalmazhatóságának vizsgálata sebészeti betegek körében
21.  A malnutríció rizikószűrése a dietetikusi gyakorlatban
22.  A placebohatás vizsgálata táplálékallergiás és táplálékaverziós betegeknél
23.  Receptfejlesztés a fenntartható táplálkozás érdekében: tücsökliszttel készült ételek
24.  Szisztematikus szakirodalom-kutatás és -elemzés a Hashimoto-tireoiditisz betegségben alkalmazható dietetikai intervenciókról, különös tekintettel a gluténmentes étrendre
25.  Tejfehérje-allergiában alkalmazható tejhelyettesítő termékek organoleptikus vizsgálata
26.  Testösszetétel-analizálás a klinikai gyakorlatban
27.  Tudományos szimpózium a cöliákia (coeliakia) diagnózisának kihívásairól
28.  Táplálkozási és környezeti tényezők szerepe a csecsemő és gyermekkori allergiás megbetegedések megelőzésében
29.  A táplálásterápia hatása a cukorbetegség mellett kialakult végtagi krónikus sebek kezelése során - pilot study - gazdaságossági kivetítéssel
30.  A táplálásterápia hatékonyságának vizsgálata gyulladásos bélbetegségben szenvedők gondozása során
31.  A táplálékallergia, a tejcukor emésztési zavara és a coeliakia
32.  A táplálékallergia dietetikusi gondozása
33.  A táplálékallergia prevenciójának gyakorlati megvalósítása csecsemőkorban
34.  Táplálékallergia, tejcukor emésztési zavar és cöliákia
35.  A táplálékallergia és táplálékintolerancia komplex kezelése helyzetének kutatása Magyarországon MCM módszerrel
36.  Táplálékallergiák és felszívódási zavarok gyermekkorban
37.  A táplálékallergiás betegek tájékoztatásának jogszabályi szintű lehetőségei
38.  A táplálékallergiás fogyasztók táplálkozási biztonsága közös ügy
39.  Táplálékintoleranciák és dietoterápiájuk : mítosz vagy valóság?
40.  Új táplálkozási stratégia az egészséges öregedés érdekében : a NU-AGE-projekt eredményei

  Mind kijelölve: