Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=160621
MOB:2022/1
Szerzők:Szűcs Zsuzsanna; Pálfi Erzsébet
Tárgyszavak:SZÍV-ÉRRENDSZER BETEGSÉGEI; RIZIKÓFAKTOROK; PREVENCIÓ; TÁPLÁLKOZÁS; DIETETIKA
Folyóirat:MD Prevenció - 2022. 1. évf. 1. sz.


  Dietetika a mindennapokban : a kardiovaszkuláris rizikófaktorokkal élő beteg táplálkozásterápiája / Szűcs Zsuzsanna, Pálfi Erzsébet
  Bibliogr.: p. 24. - Abstr. hun.
  In: MD Prevenció. - ISSN 29395739. - 2022. 1. évf. 1. sz., p. 22-24. : ill.


A hazai populációban is magas prevalenciával megjelenő szív- és érrendszeri betegségek kockázatcsökkentésének, valamint a kardiovaszkuláris kórképek életmódterápiájának elengedhetetlen része az étrend. A metabolikus rizikófaktorok csökkentésében az egészséges táplálkozás szabályaira épülő, a beteg tápláltsági állapotához igazodó étrendi kezelés szükséges. Meggyőző evidenciákkal alátámasztott, hogy a dietetikus által végzett táplálkozási intervenció nemcsak a terápia hatékonysága, de az egészséggazdasági vonatkozások szempontjából is eredményes.