Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  

ďż˝lelmiszervizsgďż˝lati Kďż˝zlemďż˝nyek - Kapcsolódó tételek

<< 1 2 3 4 >>

1.  A 60 éves Élelmiszervizsgálati Közlemények - az elmúlt 30 év tükrében
2.  Az aflatoxinszennyezettség csökkentésének lehetőségei az élelmiszerláncban
3.  Alakfelismerési kutatások néhány eredménye érzékszervi élelmiszer-minősítő módszerek továbbfejlesztéséhez sütőipari termékekre
4.  Alternatív fehérjeforrások sütőipari felhasználása
5.  Az analitikai standard oldatok pontossága és a névleges koncentrációjuk bizonytalansága
6.  Aptamerek - az antitestek lehetséges alternatívái
7.  Arzénnal szennyezett talajon termesztett zöldborsó élelmiszerés takarmánybiztonsági megítélése
8.  Arzénvizsgálatok ivóvízből és élelmiszerekből
9.  Aszpartám édesítőszer élelmiszerekből származó bevitelének becslése és a kockázat értékelése
10.  Baktériumok kommunikációja és annak élelmiszer-tudományi jelentősége
11.  Beszámoló a "Kémia és táplálkozás" című ankétról
12.  A biológiai kontroll alkalmazási lehetőségei élelmiszer eredetű patogén baktériumok gátlására
13.  A borsmenta hatóanyagai mézben
14.  Bél mikrobiotánk táplálkozás-tudományi és élelmiszer-vizsgálati jelentősége
15.  A bél-mikrobióta, a humán mikrokozmosz egészséget befolyásoló eleme - szakirodalmi áttekintés
16.  A búza "sütőipari minőség" fogalmának alakulása a kezdetektől napjainkig a gabonavegyész szemével - akadémiai székfoglaló előadás részletei
17.  A búzaliszt ásványianyag- és fehérjetartalmának változása műtrágyázás hatására
18.  Búzalisztek Fusarium F-2 és T-2 toxin szennyeződésének gyors meghatározása automatizált enzimimmunanalitikai mérőrendszerrel
19.  Clostridium difficile: új élelmiszer-biztonsági veszély?
20.  Csak a legjobbak: hatósági terméktesztek a Szupermenta blogon
21.  A csomagolással kapcsolatos ismeretek felmérése egy kvantitatív kutatás alapján
22.  Csomagolóanyagok szerves migránsai és a kioldódott vegyületek vizsgálati lehetőségei
23.  A csomagolóanyagok és a csomagolás jelentősége az élelmiszerek mikrobiológiai minőségének megőrzésében
24.  D- és L-aminosavak elválasztása és meghatározása ioncserés oszlopkromatográfiával diasztereomer dipeptid formában
25.  D- és L-aminosavak elválasztása és meghatározása ioncserés-oszlopkromatográfiával diasztereomer dipeptid formában
26.  Diákok kémia-, biológia- és fizikaoktatása élelmiszer-vizsgálati kísérletek segítségével
27.  Egy LC-MS/MS alapú élelmiszervizsgálati módszer nemzetközi szabványosítása: egységesen elfogadott vizsgálati eljárás kidolgozása Alternaria toxinokra
28.  Egysejtfehérjék beépítése gyulladásos bélbetegek diétájába
29.  Egészségvédő élelmiszerek iránti attitűdök a táplálkozás és a fizikai aktivitás vonatkozásában
30.  Elektronikus orr - az élelmiszervizsgálat sok célra használható új eszköze
31.  Előrejelző mikrobiológiai modellezés, a kvantitatív mikrobiológiai kockázatbecslés eszköze
32.  Előrelépések a gluténkimutatási és mennyiségi meghatározási módszerek fejlesztésében
33.  Az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszere
34.  A feketeköménymag-olaj antimikrobás hatásának vizsgálata Staphylococcus aureus törzseken
35.  A feniltiokarbamid érzékenység összefüggései a testösszetétellel, valamint a kávé- és teafogyasztással
36.  A fipronilos tojásbotrány vásárlói magatartásra gyakorolt hatásának vizsgálata Magyarországon
37.  Flexitariánus étrend - a fenntartható táplálkozás?
38.  A Fodor József Közegészségügyi Központ Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézete 50 éves működése és feladatai a jövőben
39.  A fogyasztók növényvédőszer-maradékokból származó expozíciójának finomítása : 1. r.
40.  A fogyasztók növényvédőszer-maradékokból származó expozíciójának finomítása, 2. rész
41.  Folyadékkromatográfiás hármas kvadrupol rendszerű tandem tömegspektrometriás (HPLC-MS/MS) módszerek az élelmiszer-vizsgálatokban: kihívások és előnyök
42.  Folyékony élelmiszerminták destruktív minta-előkészítést nem igénylő nyomelem-tartalom meghatározási lehetőségei ICP-MS technikával
43.  Foszfátok élelmiszereinkben: előnyök és kockázatok
44.  A fotoakusztikus spektroszkópia (PAS) alkalmazási lehetősége az élelmiszeripari nyers- és adalékanyagok minősítésében
45.  Friss fogyasztásra szánt zöldség és gyümölcs minősége kötelező vizsgálatának 1994-1995. évi hatósági tapasztalatai
46.  Funkcionális élelmiszerek
47.  A fűszerpaprika mikrobiológiai paramétereinek jogszabályvizsgálata, valamint szerbiai gyakorlati alkalmazása
48.  Genetikailag módosított növények detektálása élelmiszerekben polimeráz láncreakcióval
49.  A glifozát maradékainak jelenléte környezetünkben, és analitikai meghatározásának lehetőségei
50.  A glikémiás index fogalma és in vitro meghatározási lehetőségei

  Mind kijelölve:         



<< 1 2 3 4 >>