1. | | | An Absorption Weighing Method for Determinig the Degree of Enzymatic Maceration in Fruit and Vegetables
|
2. | | | Allelopátia mesterséges és természetes körülmények között : az allelopátia értelmezése
|
3. | | | Allergia - akkor és most
|
4. | | | Allergén növények és virágporszemeik, valamint az általuk okozott allergiás megbetegedések Magyarországon
|
5. | | | Az antropogén éghajlatváltozás várható növény-, állat- és humánegészségügyi következményei a 21. század második felében
|
6. | | | Ayahuasca versus violence = Ayahuasca és agresszivitás
|
7. | | | Az ayahusca lélektani hatása és pszichoterápiás alkalmazhatósága
|
8. | | | Betegség-egészség és zöldkörnyezet
|
9. | | | Bibliai idők pollenallergén növényei
|
10. | | | Budapesti kerékpárutak allergén pollenterhelése
|
11. | | | A bukovinai hadikfalvi székelyek növényei : 1. r., Növénynevek, -ismeret és -felhasználás
|
12. | | | A bukovinai hadikfalvi székelyek növényei : 2. r., Növénynevek, -ismeret és -felhasználás
|
13. | | | A bukovinai hadikfalvi székelyek növényei : 3. r., Növénynevek, -ismeret és -felhasználás
|
14. | | | A bukovinai hadikfalvi székelyek növényei : 4. r., Növénynevek, -ismeret és -felhasználás
|
15. | | | Chlorogenic acid alleviated testicular inflammation and apoptosis in tunicamycin induced endoplasmic reticulum stress
|
16. | | | Chrysanthemum balsamita var. tanacetoides fitokémiai elemzése
|
17. | | | Ciántartalmú növényi anyagok: a ciánglikozidok
|
18. | | | A csalánról - gyógyszerészeknek : 1. r.
|
19. | | | A csalánról - gyógyszerészeknek : 2. r.
|
20. | | | Egzotikus növények okozta ételallegiák
|
21. | | | Ellenáramú cseppmegoszlásos kromatográfia alkalmazása ekdiszteroidok izolálására
|
22. | | | Az erdei mellékhaszonvétel szerepe az egészségvédelemben, a gyógyászatban és a közjólétben
|
23. | | | A falgyom
|
24. | | | A fitoösztrogének bemutatása
|
25. | | | A fitoösztrogének szerepe a csontritkulásban
|
26. | | | A formaldehid és reakciótermékeinek szerepe a növényi hatóanyagok hatásmechanizmusában
|
27. | | | Fűben-fában orvosság - a gyógyszertechnológus szemével
|
28. | | | Genetikailag módosított növények - új perspektíva az élelmiszer-tudományban vagy új táplálkozási és környezeti veszélyforrások?
|
29. | | | Genetikailag módosított organizmusok (GMO-K) kimutatásának és azonosításának lehetőségei
|
30. | | | Genotyping of Acantamoeba spp. from rhisophere in Hungary
|
31. | | | Geránium- és rózsaillóolajok
|
32. | | | Gyermekkori immunerősítés : a növények és a vitaminok ereje
|
33. | | | Gyermekláncfű
|
34. | | | Hormonok a növényvilágban, növényi növekedésszabályozó anyagok
|
35. | | | Ismét támadnak a gyomok! : a legagresszívebb a parlagfű!
|
36. | | | Az istenek eledele?
|
37. | | | A keserű íz nem keserűség
|
38. | | | A keserű íz nem keserűség
|
39. | | | Komlófajok (Humulus spp.) Magyarországon
|
40. | | | Kontakt dermatitist kiváltó növények
|
41. | | | A kromatográfiás módszerek jelentősége a növényi hatóanyagok gyógyszerkönyvi vizsgálatában
|
42. | | | A káposztafélék családjába tartozó néhány ismertebb hazai faj különböző polifenol tartalmú komponenseinek kimutatása analitikai módszerekkel
|
43. | | | A két "jó barát" : a parlagfű- és az ürömpollen allergénjei
|
44. | | | Különböző csíranövények antioxidáns aktivitásának meghatározása
|
45. | | | A különböző növényi csírák flavonidtartalma és összetétele
|
46. | | | Levéltetűfajok táplálkozásának hatása a parlagfű (Ambrosia artemisiifolia) fejlődésére és pollen kibocsátására üvegházi és szabadföldi kísérletekben
|
47. | | | Lizergsavszármazékok kvalitatív és kvantitatív vizsgálata Ipomoea fajokban
|
48. | | | A Lychnis flos-cuculi ekdiszteroidjainak szerkezeti diverzitása
|
49. | | | Mi jöhet még? : invazív allergén növények
|
50. | | | Mátyás király hársfája
|