| 1. | | | Antioxidáns tulajdonságú növényi hatóanyagok : a flavonoidok
|
| 2. | | | A betegségek gyógyítására nem alkalmasak : alternatív terápiák és étrend-kiegészítők a daganatos betegek kezelésében
|
| 3. | | | A bor kultúrtörténete, a borterápia elméleti háttere
|
| 4. | | | Colorectalis tumorban szenvedő betegek tápláltsági állapota és antioxidáns-státusza
|
| 5. | | | Egy újonnan kifejlesztett ürmösbor antioxidáns tulajdonságai
|
| 6. | | | Elhízott egyének lipidjei és lipid peroxidációs paraméterei alacsony erengiájú diéta előtt és után
|
| 7. | | | Az energiaitallal kevert alkoholhoz köthető fogyasztás komplex feltérképezése gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek körében (2017-2021)
|
| 8. | | | Az ezüst és ezüstsók toxicitásáról és alkalmazási feltételeiről
|
| 9. | | | A fekete retek hatóanyagú Raphachol epegranulátum hatása cukorbetegek szérum paramétereire
|
| 10. | | | A fekete retek (Raphanus sativus L. var. niger) in vitro antioxidáns és gyökfogó tulajdonságai
|
| 11. | | | A feketeretek-hatóanyagú Raphachol epegranulátum hatása cukorbetegek lipidperoxidációs paramétereire
|
| 12. | | | Fenntartható vendéglátás
|
| 13. | | | Fenntarthatóság a vendéglátásban
|
| 14. | | | Fitoszterinekkel dúsított élelmiszerek: szerepük a szérumkoleszterin-szint csökkentésében, európai közösségi engedélyezésük, piacra kerülésük feltételei
|
| 15. | | | Fitoterápiában jelentős gyógynövények szabadgyökfogó és lipidperoxidációt gátló hatása
|
| 16. | | | Gyulladásos ízületi betegségek és a táplálkozás
|
| 17. | | | Az intenzív édesítőszerek biztonságossága
|
| 18. | | | Kardiovaszkuláris rizikó tényezők tanulmányozása peri- és posztmenopauzában
|
| 19. | | | Magyar vörösborok in vitro antioxidáns tulajdonságai
|
| 20. | | | A magyarországi anyatejminták jódtartalma - reprezentatív felmérés 2006
|
| 21. | | | A máj redox homeostasisának tanulmányozása kísérletes és humán vizsgálatokban
|
| 22. | | | Nem-nutritív bioaktív növényi komponensek: a glükozinolátok étrendi forrásai és táplálkozás-élettani jelentőségük
|
| 23. | | | Növényi élelmiszerek szerepe az egészségmegőrzésben
|
| 24. | | | Országos Táplálkozás- és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 1. [r.], A magyar lakosság tápláltsági állapota
|
| 25. | | | Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 2. [r]., A magyar lakosság energia- és makrotápanyag-bevitele
|
| 26. | | | Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 3. [r.], A magyar lakosság vitaminbevitele
|
| 27. | | | Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 4. [r.], A magyar lakosság makroelem-bevitele
|
| 28. | | | Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 5.[r.], A magyar lakosság mikroelem-bevitele
|
| 29. | | | A Petroselinum crispum (Mill.) Nym. ex A. W. Hill. in vitro antioxidáns hatásának vizsgálata
|
| 30. | | | A redox homeosztázis alakulása bélbetegségekben fekete retektartalmú készítmény hatására
|
| 31. | | | Redox-homeosztázis gyulladásos bélbetegségekben
|
| 32. | | | A sokszínű táplálkozás
|
| 33. | | | STOP SÓ - Nemzeti Sócsökkentő Program
|
| 34. | | | Szabad gyökök és antioxidánsok az élelmiszerekben, szerepük a táplálkozással összefüggő betegségek kialakulásában : Szabadgyök kutatások az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézetben, 1...
|
| 35. | | | Tropán alkaloidok előfordulása élelmiszerekben - valós és vélt kockázatok
|
| 36. | | | Táplálkozási prioritások népegészségügyi jelentősége
|
| 37. | | | A vörösbor cardioprotectiv hatásáról az irodalmi adatok tükrében
|
| 38. | | | A vörösborok feltételezett preventív hatása
|
| 39. | | | Az állatok takarmányozása és az emberek táplálkozása
|
| 40. | | | Az élelmiszer eredetű flavonoidok potenciális egészségvédő hatása = Potentially health-protective effects of flavonoids having food origin
|
| 41. | | | Az élelmiszereink likopintartalmát befolyásoló tényezők és a hazai lakosság likopinbevitele
|
| 42. | | | Az étrend-kiegészítők
|
| 43. | | | Étrend-kiegészítők a hazai piacon: a termékek forgalmazását, összetételét meghatározó jogszabályi előírások
|
| 44. | | | Étrend-kiegészítők a hazai piacon: az összetevők táplálkozás-élettani értékelése, előnyök és kockázatok : az étrend-kiegészítők szerepe a táplálkozásban
|
| 45. | | | Az étrend-kiegészítők kockázati tényezői
|
| 46. | | | Étrend-kiegészítők: szabályozás, összetevők, tudományos értékelés : 1. r.
|
| 47. | | | Étrend-kiegészítők: szabályozás, összetevők, tudományos értékelés : 2. r.
|
| 48. | | | Étrend-kiegészítők összehasonlítva a speciális - gyógyaszati célra szánt - tápszerekkel
|
| 49. | | | Az ökológiai (bio) és konvencionális termesztésű növényi élelmiszerek beltartalmának, táplálkozási értékének összehasonlítása
|