1. | | | Antioxidáns tulajdonságú növényi hatóanyagok : a flavonoidok
|
2. | | | A betegségek gyógyítására nem alkalmasak : alternatív terápiák és étrend-kiegészítők a daganatos betegek kezelésében
|
3. | | | A bor kultúrtörténete, a borterápia elméleti háttere
|
4. | | | Colorectalis tumorban szenvedő betegek tápláltsági állapota és antioxidáns-státusza
|
5. | | | Egy újonnan kifejlesztett ürmösbor antioxidáns tulajdonságai
|
6. | | | Elhízott egyének lipidjei és lipid peroxidációs paraméterei alacsony erengiájú diéta előtt és után
|
7. | | | Az energiaitallal kevert alkoholhoz köthető fogyasztás komplex feltérképezése gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek körében (2017-2021)
|
8. | | | Az ezüst és ezüstsók toxicitásáról és alkalmazási feltételeiről
|
9. | | | A fekete retek hatóanyagú Raphachol epegranulátum hatása cukorbetegek szérum paramétereire
|
10. | | | A fekete retek (Raphanus sativus L. var. niger) in vitro antioxidáns és gyökfogó tulajdonságai
|
11. | | | A feketeretek-hatóanyagú Raphachol epegranulátum hatása cukorbetegek lipidperoxidációs paramétereire
|
12. | | | Fenntartható vendéglátás
|
13. | | | Fenntarthatóság a vendéglátásban
|
14. | | | Fitoszterinekkel dúsított élelmiszerek: szerepük a szérumkoleszterin-szint csökkentésében, európai közösségi engedélyezésük, piacra kerülésük feltételei
|
15. | | | Fitoterápiában jelentős gyógynövények szabadgyökfogó és lipidperoxidációt gátló hatása
|
16. | | | Gyulladásos ízületi betegségek és a táplálkozás
|
17. | | | Az intenzív édesítőszerek biztonságossága
|
18. | | | Kardiovaszkuláris rizikó tényezők tanulmányozása peri- és posztmenopauzában
|
19. | | | Magyar vörösborok in vitro antioxidáns tulajdonságai
|
20. | | | A magyarországi anyatejminták jódtartalma - reprezentatív felmérés 2006
|
21. | | | A máj redox homeostasisának tanulmányozása kísérletes és humán vizsgálatokban
|
22. | | | Nem-nutritív bioaktív növényi komponensek: a glükozinolátok étrendi forrásai és táplálkozás-élettani jelentőségük
|
23. | | | Növényi élelmiszerek szerepe az egészségmegőrzésben
|
24. | | | Országos Táplálkozás- és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 1. [r.], A magyar lakosság tápláltsági állapota
|
25. | | | Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 2. [r]., A magyar lakosság energia- és makrotápanyag-bevitele
|
26. | | | Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 3. [r.], A magyar lakosság vitaminbevitele
|
27. | | | Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 4. [r.], A magyar lakosság makroelem-bevitele
|
28. | | | Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 5.[r.], A magyar lakosság mikroelem-bevitele
|
29. | | | A Petroselinum crispum (Mill.) Nym. ex A. W. Hill. in vitro antioxidáns hatásának vizsgálata
|
30. | | | A redox homeosztázis alakulása bélbetegségekben fekete retektartalmú készítmény hatására
|
31. | | | Redox-homeosztázis gyulladásos bélbetegségekben
|
32. | | | A sokszínű táplálkozás
|
33. | | | STOP SÓ - Nemzeti Sócsökkentő Program
|
34. | | | Szabad gyökök és antioxidánsok az élelmiszerekben, szerepük a táplálkozással összefüggő betegségek kialakulásában : Szabadgyök kutatások az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézetben, 1...
|
35. | | | Táplálkozási prioritások népegészségügyi jelentősége
|
36. | | | A vörösbor cardioprotectiv hatásáról az irodalmi adatok tükrében
|
37. | | | A vörösborok feltételezett preventív hatása
|
38. | | | Az állatok takarmányozása és az emberek táplálkozása
|
39. | | | Az élelmiszer eredetű flavonoidok potenciális egészségvédő hatása = Potentially health-protective effects of flavonoids having food origin
|
40. | | | Az élelmiszereink likopintartalmát befolyásoló tényezők és a hazai lakosság likopinbevitele
|
41. | | | Az étrend-kiegészítők
|
42. | | | Étrend-kiegészítők a hazai piacon: a termékek forgalmazását, összetételét meghatározó jogszabályi előírások
|
43. | | | Étrend-kiegészítők a hazai piacon: az összetevők táplálkozás-élettani értékelése, előnyök és kockázatok : az étrend-kiegészítők szerepe a táplálkozásban
|
44. | | | Az étrend-kiegészítők kockázati tényezői
|
45. | | | Étrend-kiegészítők: szabályozás, összetevők, tudományos értékelés : 1. r.
|
46. | | | Étrend-kiegészítők: szabályozás, összetevők, tudományos értékelés : 2. r.
|
47. | | | Étrend-kiegészítők összehasonlítva a speciális - gyógyaszati célra szánt - tápszerekkel
|
48. | | | Az ökológiai (bio) és konvencionális termesztésű növényi élelmiszerek beltartalmának, táplálkozási értékének összehasonlítása
|