Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  

Lugasi Andrea - Kapcsolódó tételek


1.  Antioxidáns tulajdonságú növényi hatóanyagok : a flavonoidok
2.  A betegségek gyógyítására nem alkalmasak : alternatív terápiák és étrend-kiegészítők a daganatos betegek kezelésében
3.  A bor kultúrtörténete, a borterápia elméleti háttere
4.  Colorectalis tumorban szenvedő betegek tápláltsági állapota és antioxidáns-státusza
5.  Egy újonnan kifejlesztett ürmösbor antioxidáns tulajdonságai
6.  Elhízott egyének lipidjei és lipid peroxidációs paraméterei alacsony erengiájú diéta előtt és után
7.  Az energiaitallal kevert alkoholhoz köthető fogyasztás komplex feltérképezése gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek körében (2017-2021)
8.  Az ezüst és ezüstsók toxicitásáról és alkalmazási feltételeiről
9.  A fekete retek hatóanyagú Raphachol epegranulátum hatása cukorbetegek szérum paramétereire
10.  A fekete retek (Raphanus sativus L. var. niger) in vitro antioxidáns és gyökfogó tulajdonságai
11.  A feketeretek-hatóanyagú Raphachol epegranulátum hatása cukorbetegek lipidperoxidációs paramétereire
12.  Fenntartható vendéglátás
13.  Fenntarthatóság a vendéglátásban
14.  Fitoszterinekkel dúsított élelmiszerek: szerepük a szérumkoleszterin-szint csökkentésében, európai közösségi engedélyezésük, piacra kerülésük feltételei
15.  Fitoterápiában jelentős gyógynövények szabadgyökfogó és lipidperoxidációt gátló hatása
16.  Gyulladásos ízületi betegségek és a táplálkozás
17.  Az intenzív édesítőszerek biztonságossága
18.  Kardiovaszkuláris rizikó tényezők tanulmányozása peri- és posztmenopauzában
19.  Magyar vörösborok in vitro antioxidáns tulajdonságai
20.  A magyarországi anyatejminták jódtartalma - reprezentatív felmérés 2006
21.  A máj redox homeostasisának tanulmányozása kísérletes és humán vizsgálatokban
22.  Nem-nutritív bioaktív növényi komponensek: a glükozinolátok étrendi forrásai és táplálkozás-élettani jelentőségük
23.  Növényi élelmiszerek szerepe az egészségmegőrzésben
24.  Országos Táplálkozás- és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 1. [r.], A magyar lakosság tápláltsági állapota
25.  Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 2. [r]., A magyar lakosság energia- és makrotápanyag-bevitele
26.  Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 3. [r.], A magyar lakosság vitaminbevitele
27.  Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 4. [r.], A magyar lakosság makroelem-bevitele
28.  Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 5.[r.], A magyar lakosság mikroelem-bevitele
29.  A Petroselinum crispum (Mill.) Nym. ex A. W. Hill. in vitro antioxidáns hatásának vizsgálata
30.  A redox homeosztázis alakulása bélbetegségekben fekete retektartalmú készítmény hatására
31.  Redox-homeosztázis gyulladásos bélbetegségekben
32.  A sokszínű táplálkozás
33.  STOP SÓ - Nemzeti Sócsökkentő Program
34.  Szabad gyökök és antioxidánsok az élelmiszerekben, szerepük a táplálkozással összefüggő betegségek kialakulásában : Szabadgyök kutatások az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézetben, 1...
35.  Táplálkozási prioritások népegészségügyi jelentősége
36.  A vörösbor cardioprotectiv hatásáról az irodalmi adatok tükrében
37.  A vörösborok feltételezett preventív hatása
38.  Az állatok takarmányozása és az emberek táplálkozása
39.  Az élelmiszer eredetű flavonoidok potenciális egészségvédő hatása = Potentially health-protective effects of flavonoids having food origin
40.  Az élelmiszereink likopintartalmát befolyásoló tényezők és a hazai lakosság likopinbevitele
41.  Az étrend-kiegészítők
42.  Étrend-kiegészítők a hazai piacon: a termékek forgalmazását, összetételét meghatározó jogszabályi előírások
43.  Étrend-kiegészítők a hazai piacon: az összetevők táplálkozás-élettani értékelése, előnyök és kockázatok : az étrend-kiegészítők szerepe a táplálkozásban
44.  Az étrend-kiegészítők kockázati tényezői
45.  Étrend-kiegészítők: szabályozás, összetevők, tudományos értékelés : 1. r.
46.  Étrend-kiegészítők: szabályozás, összetevők, tudományos értékelés : 2. r.
47.  Étrend-kiegészítők összehasonlítva a speciális - gyógyaszati célra szánt - tápszerekkel
48.  Az ökológiai (bio) és konvencionális termesztésű növényi élelmiszerek beltartalmának, táplálkozási értékének összehasonlítása

  Mind kijelölve: