1. | | | 1-3 éves gyermekek komplex táplálkozási vizsgálata
|
2. | | | 1-es típusú cukorbetegek energia- és tápanyagbevitelének multicentrikus vizsgálata
|
3. | | | 1-es típusú cukorbetegségben megbetegedettek energia- és tápanyagbevitelének multicentrikus vizsgálata : táplálkozási adatfelvétel, tápanyagszámítás, adatfeldolgozás, gondozási adatok
|
4. | | | Annual Symposium of the European Academy of Nutritional Sciences : abstracts
|
5. | | | A betegek mesterséges táplálásával kapcsolatos klinikai auditok eredményei a Szegedi Tudományegyetem felnőtt betegeket ápoló egységein
|
6. | | | Bioelektromos impedancia elemzés (BIA) lehetőségei a vesebetegek (alul)tápláltságának felmérésében
|
7. | | | Bioinformatika az élelmiszergyártásban és a táplálkozástudományban
|
8. | | | Changes of alfa-chymotrypsin during enzymatic peptide modification
|
9. | | | Diéta hatása a patkány emésztőtraktusának baktériumaira
|
10. | | | Effect of single neonatal treatment with the soy bean phytosteroid, genistein on the sexual behavior of adult rats
|
11. | | | Egy egészségnap eredményei - tápláltságiállapot-vizsgálat Békés megye elmaradott kistérségeiben
|
12. | | | Egyes hazai felnőtt lakossági csoportok táplálkozási szokásainak vizsgálata
|
13. | | | Az "E-Harmónia" prevenciós program tápláltsági állapottal és táplálkozással kapcsolatos eredményei
|
14. | | | Az Első Magyarországi Reprezentatív Táplálkozási Vizsgálat: az eredmények áttekintése
|
15. | | | Environmental enrichment improved cognitive deficits more in peri-adolescent than in adult rats after postnatal monosodium glutamate treatment
|
16. | | | Felnőttek vasellátottságának jellemzői Magyarországon
|
17. | | | Fitinsavtartalom meghatározása különböző hazai élelmi- (diétás) rost forrásokból és a fermentáció során bekövetkező változásának tanulmányozása in vitro körülmények között
|
18. | | | Flavonoid aglycons in foods of plant origin : 1. [p.], Vegetables
|
19. | | | Flavonoid aglycons in foods of plant origin : 2. [p.], Fresh and dried fruits
|
20. | | | Flora margarin szubsztitúció hatása a zsíranyagcserére
|
21. | | | GYERE - Gyermekek Egészsége Program hatékonyságának vizsgálata 2-8. osztályos általános iskolás gyermekek körében
|
22. | | | A gyermek- és felnőttétkeztetés étrendjeinek táplálkozástudományi ellenőrzése Kisvárda városban és vonzáskörzetében
|
23. | | | Használt sütőzsiradék kezelésének vizsgálata a közétkeztetés és vendéglátás területén
|
24. | | | A használt sütőzsiradék minősítésének problémái
|
25. | | | A helyes táplálkozás kockázatcsökkentő szerepe a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében
|
26. | | | A hiperhomociszteinemia kivédése B-vitaminos kenyér fogyasztásával
|
27. | | | A hyperhomocysteinaemia és következményeinek népegészségügyi szintű korlátozása
|
28. | | | Húsipari kutatás-fejlesztési irányok
|
29. | | | Az idősek tápláltsági állapotának meghatározása a családorvosi praxisban
|
30. | | | The incidence of malnutrition between 1 and 5 years of age on the basis of the preventive primary care data
|
31. | | | A jódhiány egészségügyi jelentősége Magyarországon
|
32. | | | Kilenc-tizenkét éves gyermekek tápláltsági állapotának vizsgálati eredménye Békés megyében
|
33. | | | A kórházi betegélelmezés szerepe a kóros tápláltsági állapot kivédésében
|
34. | | | Lezárult a GYERE - Gyermekek Egészsége program Diósgyőrben
|
35. | | | A magyar felnőtt lakosság tej- és tejtermék-fogyasztása az Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat 2014 eredményei alapján
|
36. | | | A magyarországi táplálkozás jellemzői
|
37. | | | A maldigestio és a tápláltsági állapot felmérésének gyakorlati szempontjai
|
38. | | | Minőségbiztosítás az élelmezés- és táplálkozásegészségügyben
|
39. | | | Nem vízoldékony alimentárius komponensek immunológiai vizsgálata
|
40. | | | Nutritional important components of Rosa canina L. originating from various areas of Hungary
|
41. | | | Néptáplálkozás Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
|
42. | | | Néptáplálkozás, népegészség
|
43. | | | On evaluation and comparison of measurement methods with special reference to the meat and meat products : a review
|
44. | | | Optimális táplálkozási programban részesülő általános iskolás korú gyermekek tápláltsági és egészségi állapota
|
45. | | | Országos Reprezentatív Táplálkozásegészségügyi Szűrővizsgálat Középiskolákban című konferencia : 2001. május 17.
|
46. | | | Országos táplálkozás felmérés 1-3 éves korosztály körében
|
47. | | | Országos Táplálkozás- és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 1. [r.], A magyar lakosság tápláltsági állapota
|
48. | | | Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 2. [r]., A magyar lakosság energia- és makrotápanyag-bevitele
|
49. | | | Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 3. [r.], A magyar lakosság vitaminbevitele
|
50. | | | Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat - OTÁP2009. : 4. [r.], A magyar lakosság makroelem-bevitele
|