Egészséges, biztonságos tojástermékek az időskori fehérjepótláshoz : 2. r., Újdonságok a termékfejlesztésben / Németh Csaba [et al.]
Bibliogr.: p. 93-94. - Abstr. hun., eng.
In: Idősgyógyászat. - ISSN 2498-8057. - 2019. 4. évf. 3-4. sz., p. 87-94. : ill.
Az időskorban kialakuló izomtömeg vesztés (szarkopénia) lassításában fontos szerepet játszik a megfelelő fehérjebevitel. Ennek egyik lehetséges módja tojás alapú termékek fogyasztása, mely laktóz intolerancia esetén kiválthatja, kiegészítheti laktózmentes-, illetve emésztett tejtermékek bevitelét. A tojás élelmiszeripari feldolgozása napjainkban messze túlmutat a héjban értékesített tojások feltörésén és azonnali felhasználásán. Előző cikkünk folytatásaként, amely a tojástermékek feldolgozását, csoportosítását mutatta be, ezen közleményünkben a ToTu termékcsaládot ismertetjük. A ToTu termékek tojásfehérjéből készülnek, ezért nagy mennyiségben tartalmaznak könnyen és jól felszívódó fehérjéket, és tejszármazékoktól mentesek. A tejfehérje allergiában-, vagy laktózérzékenységben szenvedők számára a ToTu termékek kiváló lehetőséget kínálnak a megfelelő fehérjebevitelre, és az idős korosztály táplálkozási szokásának és az egészségügyi szakmai igényének is messzemenőleg megfelelnek.