Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=115967
MOB:2015/1-2
Szerzők:Frecskáné Csáki Katalin; Szerleticsné Túri Mária; Zentai Andrea; Mészáros László; Prisztóka Renáta; Sali Judit; Szeitzné Szabó Mária
Tárgyszavak:ÉDESÍTŐSZEREK; KOCKÁZAT; STATISZTIKA
Folyóirat:Élelmiszervizsgálati Közlemények - 2014. 60. évf. 4. sz.
[https://eviko.hu/hu-hu]


  Aszpartám édesítőszer élelmiszerekből származó bevitelének becslése és a kockázat értékelése / Frecskáné Csáki Katalin [et al.]
  Bibliogr.: p. 359-360. - Abstr. hun., eng.
  In: Élelmiszervizsgálati Közlemények. - ISSN 0422-9576, eISSN 2676-8704. - 2014. 60. évf. 4. sz., p. 345-360. : ill.


A NÉBIH Élelmiszerbiztonsági Kockázatértékelési Igazgatósága vizsgálatot végzett annak megállapítására, hogy a hazai élelmiszerfogyasztási adatok alapján mennyire biztonságos az aszpartám fogyasztása, azaz mennyire közelíti meg a hazai aszpartám-bevitel a nemzetközileg elfogadott megengedhető napi bevitel (ADI, Acceptable Daily Intake) értéket.