Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=138951
MOB:2018/3
Szerzők:Szabó Zoltán; Simon Sarolta; Gubicskóné Kisbenedek Andrea; Szekeresné Szabó Szilvia; Ungár Tamás Lászlóné Polyák Éva; Figler Mária
Tárgyszavak:TÁPLÁLKOZÁS; FEHÉRJÉK; BETEGSÉG; KOCKÁZAT
Folyóirat:Orvostovábbképző Szemle - 2018. 25. évf. 4. sz.
[https://www.otszonline.hu/kiadvany.php?paperId=21]


  Az állatifehérje-fogyasztás és egyes betegségek összefüggései / Szabó Zoltán [et al.]
  Bibliogr.: p. 58. - Abstr. hun.
  In: Orvostovábbképző Szemle. - ISSN 1218-2583. - 2018. 25. évf. 4. sz., p. 55-58. : ill.


Az állati eredetű fehérjeforrások majdnem a teljes lakosság étrendjében szerepelnek, általában naponta több alkalommal is. Szükségesnek, természetesnek és magától értetődőnek tűnik ezeknek az élelmiszereknek a napi fogyasztása. Mégis, egyre több tudományos bizonyíték enged arra következtetni, hogy az állati eredetű táplálékok fogyasztása hozzájárulhat számos civilizációs megbetegedés kialakulásához, illetve súlyosbíthat már kialakult betegségeket. A cikk a teljesség igénye nélkül igyekszik felhívni a figyelmet arra a növekvő mennyiségű kutatási eredményre, amely segít tisztázni az összefüggéseket a táplálkozás és a civilizációs betegségek között.