Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  

Figler Mária - Kapcsolódó tételek

<< 1 2 3 >>

1.  1-es típusú cukorbetegek mesterséges édesítőszer-fogyasztási szokásainak vizsgálata
2.  A bogyós gyümölcsökből készült készítmények Rezveratrol-, rutin- és kvercetintartalmának meghatározása
3.  A borok oleanolsav-tartalmának analitikai vizsgálata
4.  A Crohn-betegek dietoterápiája
5.  Crohn-betegek táplálkozási szokásai
6.  Csipkebogyóteák C-vitamin-tartalmának mérése különböző elkészítési módszerekkel
7.  Csökkentett szénhidráttartalmú termékek beltartalmi értékeinek és népszerűségének vizsgálata
8.  A daganatos betegségek diétás kezelése
9.  A demencia és az Alzheimer-kór prevenciós lehetőségei dietoterápia és egészséges életmód alkalmazásával
10.  A diabeteses betegekben fellépő funkcionális gasztroenterológiai problémák és kezelésük
11.  A diabétesz edukációjának és az anyagcsere-állapotnak az összefüggései
12.  A dietetikusi hivatás értékelése az egyetemi hallgató és a gyakorló szakember oldaláról
13.  E3 - Energia-egyensúly Egészségprogram Egyetemistáknak : 2. r.
14.  Az egészségértés és dietetikai tanácsadás vizsgálata szív- és érrendszeri betegségben szenvedők körében
15.  Egészségértés-és életminőség mérése és a gluténmentes gabonák ismerete cöliákiás egyének körében
16.  "E-Harmónia" prevenciós program, fókuszban az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás
17.  Az "E-Harmónia" prevenciós program tápláltsági állapottal és táplálkozással kapcsolatos eredményei
18.  Az elmúlt évek jogszabályi változásainak hatása a szociális intézményekben élők tápláltsági állapotára
19.  Energiaszegény diétákkal végzett fogyókúrák összehasonlító vizsgálata a testösszetétel változásaira elhízottakban
20.  Az epebetegségek és kezelésük
21.  Fekélyes vastagbélgyulladásban szenvedő betegek táplálkozási szokásai
22.  A fenntartható fejlődés és táplálkozásunk összefüggései : 1. r.
23.  A fenntartható fejlődés és táplálkozásunk összefüggései : 2. r.
24.  Flavonoidtartalmú étrend-kiegészítő fogyasztásának szubjektív hatása az egészségmutatókra
25.  Fogyni vágyók élelmiszer-választási attitűdjei
26.  A folsavszupplementáció helyzete Európában és Magyarországon
27.  Folyadék- és káliumvesztéssel járó állapotok
28.  Funkcionális emésztési zavarok
29.  Gasztroezofageális refluxban szenvedő betegek táplálkozásának és életminőségének vizsgálata
30.  A gyomor-bélrendszer nyálkahártya integritását meghatározó genetikai és környezeti faktorok: Leiden mutáció és retinoidok
31.  Gyulladásos bélbetegek mikrotápanyag-bevitele és -pótlása
32.  A görög és a magyar gyermekek táplálkozási szokásainak összehasonlító vizsgálata
33.  A görög és magyar gyermekek táplálkozási szokásainak összehasonlítása
34.  Hevítetlen és hevített napraforgó étolaj karcinogenezisben betöltött szerepének vizsgálata állatkísérletes tesztrendszerben
35.  Homoktövis-készítmények C-vitamin-tartalmának vizsgálata
36.  A hypokalaemia jelentősége a cardiológiai kórképekben
37.  A háziorvos és a dietetikus együttműködési lehetőségei a praxisban
38.  Az időben korlátozott energia- és tápanyagbevitellel járó étrendek élettani hatásai és szerepük egyes krónikus megbetegedésekben : böjtök a 21. században
39.  Az idősek tápláltsági állapotának meghatározása a családorvosi praxisban
40.  Az időskori alultápláltság előfordulása a családorvosi gyakorlatban
41.  Időskorúak táplálkozási szokásai az egyedüllét függvényében
42.  Az időskorúak táplálkozási szokásai hazánkban
43.  Az intézményi táplálás színvonala, mint a betegelégedettség-mérés része
44.  A kapszaicin egészséges emberben gyorsítja a gyomor kiürülését
45.  Kereskedelmi forgalomban kapható citrusfélék és leveik C-vitamin-tartalmának változása különböző tárolási módok során
46.  Ketosavakkal kiegészített fehérjeszegény diéta hatásának vizsgálata krónikus veseelégtelenségben szenvedő betegeken
47.  Korszerű táplálkozás időskorban
48.  A krónikus gyulladásos bélbetegségek gondozásának eredményesség-vizsgálata
49.  A kálium szerepe az emberi szervezetben
50.  A kálium szerepe az emberi szervezetben

  Mind kijelölve:         



<< 1 2 3 >>