Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=148753
MOB:2019/4
Szerzők:Németh Csaba; Lelbach Ádám; Tóth Adrienn; Surányi József; Friedrich László
Tárgyszavak:IDŐSKORÚ; TOJÁS; FEHÉRJÉK, TÁPLÁLÉK; ÉLELMISZER-FELDOLGOZÓ IPAR
Folyóirat:Idősgyógyászat - 2019. 4. évf. 3-4. sz.
[https://idosgyogyaszat.hu/ujsagok_olvasasa]


  Egészséges, biztonságos tojástermékek az időskori fehérjepótláshoz : 2. r., Újdonságok a termékfejlesztésben / Németh Csaba [et al.]
  Bibliogr.: p. 93-94. - Abstr. hun., eng.
  In: Idősgyógyászat. - ISSN 2498-8057. - 2019. 4. évf. 3-4. sz., p. 87-94. : ill.


Az időskorban kialakuló izomtömeg vesztés (szarkopénia) lassításában fontos szerepet játszik a megfelelő fehérjebevitel. Ennek egyik lehetséges módja tojás alapú termékek fogyasztása, mely laktóz intolerancia esetén kiválthatja, kiegészítheti laktózmentes-, illetve emésztett tejtermékek bevitelét. A tojás élelmiszeripari feldolgozása napjainkban messze túlmutat a héjban értékesített tojások feltörésén és azonnali felhasználásán. Előző cikkünk folytatásaként, amely a tojástermékek feldolgozását, csoportosítását mutatta be, ezen közleményünkben a ToTu termékcsaládot ismertetjük. A ToTu termékek tojásfehérjéből készülnek, ezért nagy mennyiségben tartalmaznak könnyen és jól felszívódó fehérjéket, és tejszármazékoktól mentesek. A tejfehérje allergiában-, vagy laktózérzékenységben szenvedők számára a ToTu termékek kiváló lehetőséget kínálnak a megfelelő fehérjebevitelre, és az idős korosztály táplálkozási szokásának és az egészségügyi szakmai igényének is messzemenőleg megfelelnek.