Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=82722
MOB:2007/3
Szerzők:Antal Magda; Regöly-Mérei Andrea
Tárgyszavak:BIOKÉMIA; EPIDEMIOLÓGIA; TÁPLÁLKOZÁS
Folyóirat:Egészségtudomány - 2006. 50. évf. 1. sz.
[https://egeszsegtudomany.higienikus.hu/]


  A táplálkozás-epidemiológiában alkalmazható biokémiai mutatók / Antal Magda, Regöly-Mérei Andrea
  Bibliogr.: p. 26-31. - Abstr. hun., eng.
  In: Egészségtudomány. - ISSN 0013-2268. - 2006. 50. évf. 1. sz., p. 26-31.


A dolgozatban a táplálkozás-epidemiológiai vizsgálatok során alkalmazott biokémiai mutatók ismertetésére került sor. A szerzők először az energia- és tápanyagbevitelre jellemző biokémiai indikátorokat mutatták be, ezt követően a vizsgálati eljárások típusait írták le, majd a biomarkerek időbeli megjelenésére adtak példát az egyes szövetekben. Végül azokat az indikátorokat vették számba, melyek elengedhetetlenek a tápanyagbevitel pontosításához a táplálkozás-epidemiológiai vizsgálatokban.