Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=75888
MOB:2005/2-3
Szerzők:Móroczné Tóth Ildikó
Tárgyszavak:EGÉSZSÉGÜGYI SZERVEZÉS; KÓRHÁZAK GAZDASÁGI VONATKOZÁSAI; MANAGEMENT; ÉLELMEZÉS; ÉLELMISZER-ELLÁTÁS, KÓRHÁZI
Folyóirat:IME - 2005. 4. évf. 1. sz.
[https://ojs.mtak.hu/index.php/ime/issue/view/952 ]


  Élelmezési szolgáltatás outsourcing megoldása : kórházi tapasztalatok egy eset kapcsán / Móroczné Tóth Ildikó
  Bibliogr.: p. 22. - Abstr. hun.
  In: IME. - ISSN 1588-6387, eISSN 1789-9974. - 2005. 4. évf. 1. sz., p. 18-22. : ill.


A cikk szerzője megvizsgálta, hogy a Tatabányai Szent Borbála kórház élelmezési szolgáltatásának külső szolgáltató által történő elvégzése milyen hatással járt gazdaságossági szempontból. Ennek során számításokkal igazolta a hibás menedzsmenti döntésnek az Intézmény számára okozott pénzügyi veszteséget. 6 éves szerződés időtartama alatt több mint százmillió forint többlet kiadást igazolt, mely összegben nem vette figyelembe a szolgáltatás kiadás kapcsán további költségnövekedést okozó ÁFA terheket. Megállapítja, hogy a kiszervezés előtti gondos előkészítő munkán túl az intézményeknek folyamatos ellenőrzési feladatuk van, melylyel el lehet érni a menedzsment által a kiszervezésre vonatkozó döntés meghozatalakor kitűzött célokat.