Rendkívül sikeres volt az immár 20 éves Hungalimentaria konferencia és szakkiállítás / Szunyogh Gábor [et al.]
Abstr. hun. - A konferencia helye, ideje: Budapest, 2017. április 26-27.
In: Élelmiszervizsgálati Közlemények. - ISSN 0422-9576, eISSN 2676-8704. - 2017. 63. évf. 2. sz., p. 1579-1586. : ill.
Több mint 300 résztvevővel, 33 kiállítóval és 60 előadással zajlott Magyarország legfontosabb élelmiszer-biztonsági konferenciája és kiállítása. A Nemzeti Élelmiszerláncbiztonsági Hivatal (NÉBIH) és a független laboratóriumokat működtető WESSLING Hungary Kft. által szervezett Hungalimentaria elnevezésű tanácskozás fókuszába ezúttal a csomagolóanyagokat állították, de a hatósági szempontok, a laboratóriumi vizsgálatok és a jogi szabályozás mellett a konferencián körbejárták korunk legfontosabb élelmiszer-vizsgálati kérdéseit a mikroműanyagoktól az étrend-kiegészítőkön és növényvédő szereken át a bioélelmiszerekig. Számos új kutatást, vizsgálatot, módszert mutattak be, amelyekről - az esemény tudományos médiapartnereként - az alábbi összeállításban Élelmiszervizsgálati Közlemények is részletesen beszámol.