Dietetika a mindennapokban : a kardiovaszkuláris rizikófaktorokkal élő beteg táplálkozásterápiája / Szűcs Zsuzsanna, Pálfi Erzsébet
Bibliogr.: p. 24. - Abstr. hun.
In: MD Prevenció. - ISSN 29395739. - 2022. 1. évf. 1. sz., p. 22-24. : ill.
A hazai populációban is magas prevalenciával megjelenő szív- és érrendszeri betegségek kockázatcsökkentésének, valamint a kardiovaszkuláris kórképek életmódterápiájának elengedhetetlen része az étrend. A metabolikus rizikófaktorok csökkentésében az egészséges táplálkozás szabályaira épülő, a beteg tápláltsági állapotához igazodó étrendi kezelés szükséges. Meggyőző evidenciákkal alátámasztott, hogy a dietetikus által végzett táplálkozási intervenció nemcsak a terápia hatékonysága, de az egészséggazdasági vonatkozások szempontjából is eredményes.