Táplálkozási ajánlások egészséges felnőttek számára / Rurik Imre, Barna Mária, Bíró György
Bibliogr.: p. 26. - Abstr. hun.
In: Gyógyszerész Továbbképzés. - ISSN 1788-9049. - 2019. 13. évf. 1. sz., p. 22-26. : ill.
A táplálkozás fontos szerepet tölt be az egészség megőrzésében. Bizonyos betegségek nagyobb valószínűséggel alakulnak ki egészségtelen életmódi és ezen belül helytelen táplálkozási szokások esetén, nagy többségük a kardiovaszkuláris rendszert is érinti. A Magyar Táplálkozástudományi Társaság szakmailag megalapozottan ajánlja a változatos és rendszeres étkezéseket, több zöldség, gyümölcs, sovány húsok és tejtermékek fogyasztását, minimális cukortartalmú ételeket/italokat, kevesebb só és alkohol bevitelét, egyéb, a közleményben részletezett táplálkozási javaslatai mellett.