A XXI. század kihívásai az élelmiszer-csomagolás szakterületén : 1. r., A csomagolásfejlesztés különböző szempontjainak bemutatása / Monspartné Sényi Judit
Bibliogr.: p. 36. - Abstr. hun.
In: Új Diéta. - ISSN 1587-169X. - 2014. 23. évf. 2-3. sz., p. 34-36. : ill.
Az élelmiszer-csomagolások kialakításával és fejlesztésével foglalkozó cikksorozat megírása során elsődleges cél volt, hogy a táplálkozástudomány és a dietetika szakterületén dolgozó kollégák megismerhessék és megfelelően tudják értelmezni a csomagolásokkal szemben támasztott általános elvárásokat és funkcionális követelményeket. Az új csomagolások tervezésekor és alkalmazásakor alapvető igény, hogy költség- és környezetkímélők, biztonságosak, ugyanakkor könnyen kezelhetők is legyenek. A cikksorozatban ismertetésre kerülnek a tökéletes termékvédelmet, a megbízható szállíthatóságot és raktározhatóságot előtérbe helyező, az élelmiszer-biztonság előírásainak megfelelő, továbbá a fogyasztók egyértelmű tájékoztatására alkalmas, korszerű élelmiszer-csomagolási módszerek.