Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=144606
MOB:2019/2
Szerzők:Vágási Anna; Tamás Krisztina; Szabó Zoltán; Figler Mária; Szekeresné Szabó Szilvia
Tárgyszavak:KÖRNYEZETVÉDELEM; TÁPLÁLKOZÁS; ÉLELMISZER-TECHNOLÓGIA; KÉRDŐÍVES VIZSGÁLATOK
Folyóirat:Új Diéta - 2019. 28. évf. 2-3. sz.
[https://mdosz.hu/uj-dieta/ ]


  A fenntartható fejlődés és táplálkozásunk összefüggései : 2. r.  / Vágási Anna [et al.]
  Bibliogr.: p.15. - Abstr. hun.
  In: Új Diéta. - ISSN 1587-169X. - 2019. 28. évf. 2-3. sz., p. 13-16. : ill.


Az Új Diéta 2019. évi I. számában megjelent cikk első részében tárgyaltuk a fenntartható fejlődés fogalmát és azt, hogy miért fontos ezzel foglalkoznunk. Vizsgálatunk a fiatal generáció fenntartható fejlődéshez való hozzáállását mérte fel, online kérdőív formájában. A korábban közölt eredményekből kiderült, hogy a kitöltők nagy része elsődlegesen az árat tartja szem előtt vásárlás során, a környezetbarát termékek iránt kicsi az érdeklődés. Sokan igyekeznek azonban a nejlonzacskók visszautasításával fenntarthatóbbá tenni a vásárlásukat. Néhányan pedig növényi alapú táplálkozással próbálják óvni a környezetünk.