A diétás ételkészítés és nyersanyag-válogatás gyakorlati szempontjai a kardiológiai prevencióban és rehabilitációban / Moharos Melinda
Bibliogr.: p. 38. - Abstr. hun.
In: Családorvosi Fórum. - ISSN 1585-8529. - 2010. 10. évf. 11. sz., p. 37-38.
Munkám során több alkalommal találkoztam olyan szívbeteggel, aki "diétás tanácsadásként" (nem feltétlenül dietetikustól) annyit kapott, hogy ne egyen szalonnát. Jobb esetben, hogy ne sózzon annyira. Ez dietetikai szempontból nem sok, hiszen nem csökkenti az alapbetegség progresszióját, illetve a szövődmények kialakulásának kockázatát. Jogos tehát a kérdés, hogy akkor hogyan, milyen nyersanyagból főzzenek, hogy ne legyen íztelen az étel, és az sem megoldás, ha például az alacsony zsírtartalmú csirkemellet rántják ki.