Táplálkozás a számok tükrében : ajánlásoktól az elfogyasztott ételig / Henter Izabella
Bibliogr.: p. 45. - Abstr. hun.
In: Praxis. - ISSN 1216-3228. - 2007. 16. évf. 1. sz., p. 41-45. : ill.
"Food is not nutrition until it has been eaten" Az étel ugyanis addig nem táplálás, amíg azt el nem fogyasztják! - mondta Mary-Ann Sorensen az Európai Dietetikus Társaság Főtitkára 2006. novemberében Brüsszelben a From Malnutrition to Wellnutrition konferencián. Az ajánlásokban leírt kilókalóriák, kilódzsulok az átlag ember számára puszta számok és nem jelennek meg elfogyasztandó ételekként és italokként. Mindennapi életünk változásait nem követi a homo sapiens genotípusa -és sajnos az oktatás sem- így a fenotípus erőteljes torzuláson megy keresztül, ami a krónikus, nem fertőző betegségek terjedésében is megnyilvánul.