A korszerű, egészséges iskolai büfé / Fekete Krisztina
Bibliogr.: p. 6. - Abstr. hun., eng.
In: Egészségfejlesztés. - ISSN 1786-2434, eISSN 2498-6666. - 2006. 47. évf. 1-2. sz., p. 3-6. : ill.
A gyermek- és serdülőkorban legfontosabb a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálkozás az egészségmegőrzés szempontjából, amely szükséges a fiatalnak genetikailag meghatározott biológiai lehetőségei eléréséhez, segíti a pszichológiai és szociális fejlődését is növekedése, testi érése mellett. Ismert tény, minél fiatalabb a gyermek, annál jobban formálható egészségtudatos magatartása, pl. táplálkozása. A helyes étkezési szokások kialakítása, gyakorlati alkalmazása megfelelő információközléssel kezdődik. Az egészséges táplálkozási szokások kialakításában a család kiemelt szerepe mellett az oktatási intézmények is - tanórák keretében, az iskolai büfében, a gyermekétkeztetésben - fontos szerepet vállalnak.