A szocio-ökonómiai faktorok hatása a tápláltsági állapotra / Antal Emese
Bibliogr.: p. 437. - Abstr. hun.
In: Praxis. - ISSN 1216-3228. - 2007. 16. évf. 6. sz., p. 433-437. : ill.
Az egyénre szabott táplálásterápia nélkülözhetetlen a beteg állapotának javítása érdekében. A dietoterápia megfelelő, szakszerű kivitelezéséhez azonban szükséges a beteg táplálkozási státuszának feltérképezése, a tápanyagszükséglet meghatározása, valamint a kiszűrt beteg által elfogyasztott táplálék monitorozása. Nem felejthető el viszont az sem, hogy a szociális kapcsolatrendszer, az egyénnek a közösségi rendszerben elfoglalt szerepe is hatást gyakorol a betegségek kimenetelére. Ezért a kliens szociális és gazdasági hátterére is figyelmet kell fordítani a kezelés során. Jelen írás a tápláltsági állapot és a szocio-ökonómiai tényezők összefüggéseit igyekszik boncolgatni.