Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=70264
MOB:2008/1
Szerzők:Antal Emese
Tárgyszavak:DIETETIKA; TÁPLÁLKOZÁS
Folyóirat:Praxis - 2007. 16. évf. 6. sz.


  A szocio-ökonómiai faktorok hatása a tápláltsági állapotra / Antal Emese
  Bibliogr.: p. 437. - Abstr. hun.
  In: Praxis. - ISSN 1216-3228. - 2007. 16. évf. 6. sz., p. 433-437. : ill.


Az egyénre szabott táplálásterápia nélkülözhetetlen a beteg állapotának javítása érdekében. A dietoterápia megfelelő, szakszerű kivitelezéséhez azonban szükséges a beteg táplálkozási státuszának feltérképezése, a tápanyagszükséglet meghatározása, valamint a kiszűrt beteg által elfogyasztott táplálék monitorozása. Nem felejthető el viszont az sem, hogy a szociális kapcsolatrendszer, az egyénnek a közösségi rendszerben elfoglalt szerepe is hatást gyakorol a betegségek kimenetelére. Ezért a kliens szociális és gazdasági hátterére is figyelmet kell fordítani a kezelés során. Jelen írás a tápláltsági állapot és a szocio-ökonómiai tényezők összefüggéseit igyekszik boncolgatni.