Az élelmirost-bevitel szerepe a prevencióban : új kutatási eredmények / Borsos Rebeka, Lelovics Zsuzsanna
Bibliogr.: p. 11. - Abstr. hun.
In: Studium & Practicum. - ISSN 1788-6996. - 2024. 18. évf. 3. sz., p. 8-11. : ill.
Magyarországon az országos táplálkozás és tápláltsági állapot vizsgálatok (OTÁP) kimutatták, hogy csökkent a (napi) átlagos élelmirost-bevitel: a felnőtt férfi lakosság átlagos élelmirost-bevitele során 2009-ben 26,1 g, 2014-ben 24,7 g, és 2019-ben 24,4 g volt, a felnőtt nőknél ugyanekkor 21,8 g, 21,1 g, ill. 21,7 g volt. Ez a csökkenés olyan mértékű volt, hogy az élelmirost-bevitel 2014-ben és 2019-ben is mindkét nemnél elmaradt a hazai ajánlástól, ami 25 g/nap.