Közétkeztetési szakmai munkacsoportot működtet a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ / Zentai Andrea, Varga Anita
Abstr. hun., eng.
In: Új Diéta. - ISSN 1587-169X. - 2023. 32. évf. 4. sz., p. 30-31. : ill.
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet 2020 őszén közétkeztetési munkacsoportot szervezett az érintett hatóságok bevonásával. A munkacsoport célja a közétkeztetésben dolgozók támogatása és a közétkeztetés elfogadottságának növelése jó gyakorlatok megosztásával, táplálkozás-egészségügyi ismeretek bővítésével, valamint a közétkeztetési rendelet egységes értelmezését segítő, közvetlen párbeszéd lehetőségének megteremtésével. A munkacsoport 2022 végéig összesen tizenöt ülést tartott a részvevőket leginkább foglalkoztató témákban. Kulcsszavak: közétkeztetés, közétkeztetési rendelet, munkacsoport