Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=163656
MOB:2023/1
Szerzők:Feik Bernadett; Zámbó Leonóra; Varga Anita; Zentai Andrea; Feigl Edit
Tárgyszavak:ÉLELMISZER-ELLÁTÁS; ÉLELMISZER-ELLÁTÓ SZOLGÁLATOK; NEMZETKÖZI EGYÜTTMŰKÖDÉS
Folyóirat:Új Diéta - 2023. 32. évf. 1. sz.
[https://mdosz.hu/uj-dieta/ ]


  Nemzetközi kitekintés a fenntarthatósági célkitűzésekről, kapcsolódási pontok a hazai, közösségi étkeztetés területén / Feik Bernadett [et al.]
  Bibliogr.: p. 16. - Abstr. hun., eng.
  In: Új Diéta. - ISSN 1587-169X. - 2023. 32. évf. 1. sz., p. 14-16. : ill.


A fenntartható élelmiszerrendszerre való átállás - amely lehetővé teszi az egészséges étrendet, a tápláló élelmiszerekhez való hozzáférést, garantálja az élelmiszer-ellátási lánc valamennyi gazdasági szereplőjének méltányos kezelését, valamint csökkenti az élelmiszer-pazarlást és az élelmiszerrendszer környezeti és éghajlati lábnyomát - egyre sürgetőbb. A közlemény célja áttekinteni azokat a nemzetközi törekvéseket, amelyek ennek előmozdítását célozzák meg. A cikk bemutatja továbbá a jelenleg hatályban levő, hazai közétkeztetésre vonatkozó szabályozások egészséges és fenntartható táplálkozást támogató pontjait.  Kulcsszavak: fenntarthatóság, táplálkozás-egészségügy, nemzetközi törekvések, fenntartható élelmezési rendszer