Mitől lesz "egészséges" az élelmiszer? - különböző korcsoportú fogyasztók véleményének elemzése funkcionális termékpálya tervezéshez / Szakos Dávid, Ózsvári László, Kasza Gyula
Bibliogr.: p. 446-447. - Abstr. hun., eng.
In: Magyar Állatorvosok Lapja. - ISSN 0025-004X. - 2021. 143. évf 7. sz., p. 439-447. : ill.
A fogyasztók gyakran használják az "egészséges" vagy éppen az "egészségtelen" jelzőket az élelmiszerekkel kapcsolatban. Bár szakmai szempontból ez a megfogalmazás nem helytálló, érdemes megvizsgálni, hogy a vásárlók mit értenek ezen fogalmak alatt, mely élelmiszereket tartják "egészségesebbnek" és miért. Tanulmányukban a szerzők kvantitatív vizsgálat alapján, reprezentatív fogyasztói mintán mutatják be tapasztalataikat, rámutatva a válaszadók életkora alapján tapasztalható különbségekre az élelmiszerek egészséggel összefüggő funkcionalitására vonatkozóan.