Hogyan befolyásolja az ADHD-t a diéta és a táplálkozás? / Julia J. Rucklidge, Mairin R. Taylor, Jaenette M. Johnstone
Bibliogr.: p. 30. - Abstr. hun.
In: Psychiatric & Neurology Times. - ISSN 2559-9437. - 2019. 8. évf. 1. sz., p. 28-30. : ill.
A pszichiátereket és más mentális egészségügyi szakembereket gyakran kérdezik arról, milyen szerepet tölt be a diéta és a táplálkozás az ADHD etiológiájában és tünetmenedzsmentjében. Cikkünkben azt vizsgáljuk, hogyan járul hozzá az étrend az ADHD tüneteihez; beleértve, hogy hogyan hat a tünetekre bizonyos ételek, adalékanyagok elhagyása, vagy más ételek, tápanyagok fogyasztása. A táplálék-kiegészítők szerepét is áttekintjük, valamint, hogy a tápanyag szupplementáció milyen lehetséges mechanizmus révén csökkenti a kórkép bizonyos tüneteit.