Tápanyagok szerepe az immunrendszer támogatásában, a COVID-19 elleni védekezésben / Fekete Mónika [et al.]
Bibliogr.: p. 49-50. - Abstr. hun.
In: Orvostovábbképző Szemle. - ISSN 1218-2583. - 2021. 28. évf. 2. sz., p. 45-50. : ill.
Napjaink fontos kérdése, hogy a szervezet immunitását hogyan befolyásolhatjuk táplálkozásunkkal, különösen a COVID-19 világjárvány idején. Az immunrendszer kulcsfontosságú szereplő a fertőzések patogenezisében. A pandémia idején különösen figyelnünk kell olyan mikro- és makrotápanyagok bevitelére, esetleg pótlására, melyek bizonyítottan részt vesznek az immunrendszer támogatásában és a fertőzések kockázatának csökkentésében. A védekezési stratégia része az immunitás szabályozásában és működésében vezető szerepet játszó mikrobiom egészségének és ellenállásának fenntartása is.