Táplálkozás és depresszió : a nutricionális faktorok szerepe a major depresszió adjuváns kezelésében / Rhimer Zoltán, Torzsa Péter
Bibliogr.: p. 394. - Abstr. hun.
In: Háziorvos Továbbképző Szemle. - ISSN 1219-8641. - 2019. 24. évf. 7. sz., p. 390-394.
Az ezredforduló után egyre több adat gyűlt össze a táplálkozási tényezőknek a különféle pszichiátriai betegségek kialakulásában, lefolyásában, illetve kezelésében betöltött esetleges szerepéről. Az ez irányú ismeretanyagot "nutricionális pszichiátriának" hívjuk. Összefoglaló tanulmányunkban áttekintjük azokat a természetes eredetű anyagokat, amelyek kapcsán a vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy önmagukban és/vagy adjuvánsként antidepresszív hatással rendelkezhetnek, így szerepet játszhatnak a major depresszió terápiájában.