Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=142656
MOB:2019/3
Szerzők:Lelovics Zsuzsanna
Tárgyszavak:ÍZLELÉS; TÁPLÁLKOZÁS
Folyóirat:Studium & Practicum - 2019. 13. évf. 4. sz.


  A savanyú íz / Lelovics Zsuzsanna
  Bibliogr.: p. 26. - Abstr. hun.
  In: Studium & Practicum. - ISSN 1788-6996. - 2019. 13. évf. 4. sz., p. 24-26. : ill.


Az ízeknek, illetve az ízérzetnek két csoportja az alap- vagy tiszta ízérzet (édes, savanyú, sós, keserű), valamint az összetett ízérzet (fanyar, csípős, füstös, kozmás, pirított). Az összes ízzel együtt célszerű arra törekedni, hogy a kevésbé preferált savanyú íz is jelen legyen a táplálkozásban, de legalább három nap alatt minden íz szerepeljen az étrendünkben. Ahogy mindenre igaz, a savanyú ízű ételek fogyasztását sem szabad túlzásba vinni.