Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=142642
MOB:2019/2
Szerzők:Lelovics Zsuzsanna
Tárgyszavak:ÉDESÍTŐSZEREK; TÁPLÁLKOZÁS
Folyóirat:Studium & Practicum - 2019. 13. évf. 3. sz.


  Édes íz, édes élet / Lelovics Zsuzsanna
  Bibliogr.: p. 29. - Abstr. hun.
  In: Studium & Practicum. - ISSN 1788-6996. - 2019. 13. évf. 3. sz., p. 26-29. : ill.


Az ember veleszületett tulajdonsága az édes ízhez való kötődés, annak szeretete és az ezzel kapcsolatos pozitív lelki beállítódás. A kedvelt édes ízhatás eléréséhez az édes íz természetes forrásain kívül nemcsak a cukor és a méz, hanem számos édesítőszer is rendelkezésre áll. Az édes íz intenzitásához könnyű hozzászokni, de lehetséges a kevésbé édes ízhatásokhoz is.