"Egészség-konyha" : munkahelyi egészségfejlesztési programelem a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézetben / Fekete Krisztina
Bibliogr.: p. 37. - Abstr. hun., eng.
In: Egészségfejlesztés. - ISSN 1786-2434, eISSN 2498-6666. - 2016. 57. évf. 4. sz., p. 29-37. : ill.
A munkahelyi egészségfejlesztés egy olyan folyamatos, tervezett tevékenység, amelynek során egészségesebbé alakulnak a munka- és életkörülmények, illetve a munkavállalók megtanulják, hogyan vegyenek részt saját egészségük fejlesztésében, szemléletük formálódik. Elsődleges cél a munkavállalók fizikai, szellemi és szociális közérzetének javítása-fejlesztése, az elkerülhető megbetegedések és balesetek megelőzése munkahelyi egészségfejlesztési programok formájában, a döntéshozók és a munkavállalók aktív részvételére alapozva. A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézetben 2016 őszén több, egymásra épülő egészségfejlesztési programelem valósult meg, illetve valósul meg a mai napig. Ennek egyike, az intézetben dolgozó dietetikus által vezetett "Egészség-konyha". Ez a program az egészséges táplálkozás ismereteinek átadására fókuszál, ötvözve a rövid hiteles szakmai tájékoztatást az ételkészítési bemutatóval és kóstoltatással, a kollégák aktív bevonása mellett.