Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=124106
MOB:2017/1
Szerzők:Lelovics Zsuzsanna
Tárgyszavak:ÉLELMISZER-ADALÉKOK; MENTÁLIS ZAVAROK; MAGATARTÁSI ZAVAROK; ÉDESÍTŐSZEREK
Folyóirat:Gyógyszertári Practicum Novum - 2016. 20. évf. 5. sz.


  Rosszabb tanulók az édesszájúak? / Lelovics Zsuzsanna
  Abstr. hun.
  In: Gyógyszertári Practicum Novum. - ISSN 1789-9478. - 2016. 20. évf. 5. sz., p. 4-5. : ill.


Közel tíz éve ismertek olyan - nem feltétlenül megalapozott vagy éppen kutatáson alapuló - állítások, melyekre (még a táplálkozás iránt közömbösebb) szülők is felkapják a fejüket: az Európai Unió egyes tagállamainak egészségügyi, fogyasztóvédelmi, valamint szülőket tömörítő szervezete azzal a kéréssel fordult az EU egészségügyi biztosához, hogy függessze fel hat mesterséges élelmiszer-színezék használatát, mert ezek és a gyermekeknél megfigyelhető - egyre gyakoribb - hiperaktivitás között egyes kutatók összefüggést találtak.