Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=109475
MOB:2009/3
Szerzők:Lelovics Zsuzsanna
Tárgyszavak:TÁPLÁLKOZÁS; GABONAFÉLÉK
Folyóirat:Studium & Practicum - 2009. 3. évf. 3. sz.


  A száraztészták / Lelovics Zsuzsanna
  Bibliogr.: p. 26. - Abstr. hun.
  In: Studium & Practicum. - ISSN 1788-6996. - 2009. 3. évf. 3. sz., p. 24-26. : ill.


Hazánk egyik gasztronómiai sajátossága a tojásos tészta, amely 80%-os részesedéssel a legkedveltebb a piacon a tésztafélék között. Ez egyrészt a hagyományoknak, másrészt az egészséges termékek iránti igénynek köszönhető, hiszen a köztudat is "rehabilitálta" a tojást, így egyre inkább előtérbe kerül ezen keresztül a tojásos tészta előnye is.